Επταήμερη επίσκεψη της Μισέλ Ομπάμα στην Κίνα

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 06:37
UPD:09:32
REUTERS/JONATHAN ERNST

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για επταήμερο ταξίδι στην Κίνα αναχωρεί την Τετάρτη η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μισέλ Ομπάμα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της θα συναντηθεί με τη σύζυγο του προέδρου της Κίνας, θα επισκεφτεί σχολεία και θα βρεθεί σε κορυφαία τουριστικά sites μαζί με τις δύο κόρες της, τη 15χρονη Μάλια και τη 12χρονη Σάσα.

Ο σκοπός του ταξιδιού της είναι το άνοιγμα προς τους νέους στην Κίνα , δήλωσε ο Μπεν Ρόντος, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τη στρατηγική επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών «δεν είναι μόνο μεταξύ των ηγετών είναι και σχέση μεταξύ των λαών », επισήμανε ο ίδιος.

Η Μισέλ Ομπάμα θα περάσει την πρώτη μέρα της επίσκεψής της με την κυρία Πενγκ, σύζυγο του προέδρου της Κίνας Σι ΖινπΊνγκ, θα επισκεφτεί ένα γυμνάσιο και θα έχει ιδιωτικό δείπνο. Στο Πεκίνο, από την Πέμπτη έως την Κυριακή , θα βρεθεί και θα μιλήσει με Κινέζους και Αμερικανούς φοιτητές στο Κέντρο Στάμφορντ και στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θέλει να αυξήσει τον αριθμό των Αμερικανών φοιτητών που σπουδάζουν στην Κίνα από 20.000 που είναι σήμερα σε 100.000. Οι Κινέζοι φοιτητές στις ΗΠΑ είναι περίπου 200.000, ο μεγαλύτερος αριθμός ξένων φοιτητών από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή