Για πολιτική τυμβωρυχία έκανε λόγο ο υπ. Αμυνας απαντώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 15:31
A- A A+

Για «πολιτική τυμβωρυχία εμπλουτισμένη με την αναλγησία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έναντι των συγγενών των θυμάτων της συντριβής του C130 στο όρος Οθρυς, έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταγγελία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικα με την απάλειψη της λέξης «Όθρυς» από την ομιλία του στο κοινοβούλιο στις 16/9/2004.

Οι οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για αλλοίωση των πρακτικών της Βουλής, προκειμένου να καλύψει ατόπημά του. Σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επισήμαναν ότι ο υπουργός μπέρδεψε τα γεγονότα σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους C130 στο όρος Όθρυς και καταλόγισε ευθύνες καθυστέρησης στο ΠΑΣΟΚ, ενώ την περίοδο εκείνη στην κυβέρνηση ήταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και υφυπουργό ¶μυνας τον ίδιο τον κ. Σπηλιωτόπουλο.

«Στα πρακτικά της 16/9/2004 αναφέρθηκα στις πολυήμερες έρευνες εντοπισμού του δυστυχήματος C-130 το 1991 στο όρος Όθρυς όπου τότε δεν υπήρχαν εξελιγμένα δορυφορικά συστήματα εντοπισμού σε αντίθεση -όπως κατήγγειλα- με το σήμερα, όπου αν και είχαν παραγγελθεί, καθυστέρησαν απαράδεκτα να εγκατασταθούν προ έτους για λόγους που διερευνώνται.

Για να μην δημιουργηθούν επώδυνοι συναισθηματικοί συνειρμοί στους συγγενείς των θυμάτων εκείνης της τραγωδίας, όπως ακριβώς δεν προσδιόρισα τα ατυχήματα με τους πλέον των 100 νεκρών της προηγούμενης δεκαετίας, έτσι στη συνέχεια διέγραψα- ως έχει δικαίωμα κάθε αγορητής - την λέξη “Όθρυς”», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλός σημείωσε επίσης ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκτός από την αναλγησία τους, σκοπίμως παραποιούν την αλήθεια, αφού το 1991 ο ίδιος δεν ήταν υφυπουργός Εθνικής ¶μυνας, όπως κατήγγειλαν.

«Θα σύστηνα στους συναδέλφους στο μέλλον να επιδεικνύουν περισσότερη ανθρωπιά, αλλά και περισσότερη σοβαρότητα. Το έχει ανάγκη η πολιτική», κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Αμυνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή