Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 13:23
UPD:13:29
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
A- A A+

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών, κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη μεταβίβαση των «Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας» στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα που τίθεται από τους βουλευτές Ν. Βαλαβάνη, Ρ. Δούρου, Απ. Αλεξόπουλο, Μ. Κανελλοπούλου, Σ. Σακοράφα, Ν. Βούτση, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Μ. Μπόλαρη:

1. Προτίθενται να προχωρήσουν  στην διαδικασία πώλησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ των «προσφυγικών» της Λ. Αλεξάνδρας,  χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη για την αξιοποίηση τους οι εναλλακτικές προτάσεις και σχεδιασμοί του Δήμου  Αθηναίων, του ΤΕΕ και των Τοπικών φορέων;

2. Ή θα ανακαλέσουν άμεσα την 247/04.03.2014 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων,  που προσβάλλει βάναυσα την συλλογική-ιστορική μνήμη των πολιτών , διασώζοντας τα «προσφυγικά» από το ΤΑΙΠΕΔ και προχωρώντας στην πραγματική αξιοποίηση τους προς όφελος των κατοίκων και της πόλης, όπως ενδεικτικά αναφέρεται στο "Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας/Αττικής 2021" του ΟΡΣΑ, πριν καταργηθεί από τον περιβόητο νόμο του Υπουργείου Διοικητικής  Μεταρρύθμισης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται «Πρόγραµµα ανάπλασης των Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας» με στόχο:

α) Την επανάχρηση και αξιοποίηση του συγκροτήµατος, χωρίς αλλοίωση της μορφολογίας του, µε χρήσεις κατοικίας, υπηρεσιών, πολιτισµού, εκπαίδευσης, διαµονής και φιλοξενίας, στην κατεύθυνση λειτουργικής διασύνδεσης των νέων χρήσεων µε τις δραστηριότητες στην γύρω περιοχή.

β)Τη διάσωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήµατος ως σηµαντικού µνηµείου της νεότερης αρχιτεκτονικής του κινήµατος του μοντερνισμού.

γ) Την αναβάθµιση του ελεύθερου ακάλυπτου χώρου µεταξύ των κτιρίων µε την αποµάκρυνση της άτυπης στάθµευσης, τη συµπλήρωση της φύτευσης και την ένταξη της περιοχής στο δίκτυο οικολογικών διαδρόµων µεταξύ Λυκαβηττού και Τουρκοβουνίων, σε συνδυασµό µε το πρόγραµµα της «διπλής ανάπλασης»;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή