Ευ. Βενιζέλος: Ισχυρή η απάντηση της Ε.Ε. στη Ρωσία

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 12:09
UPD:12:12
ΑΠΕ ΜΠΕ/Christos DOGAS

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

A- A A+

«Πολύ σαφή και ισχυρή απάντηση» χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τις κυρώσεις έναντι Ρώσων αξιωματούχων που αποφάσισε το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε..

«Η βάση μας είναι πάντα ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά βεβαίως και η ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη», είπε ο κ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες σε δηλώσεις του λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Όπως είπε, «είναι ιστορική η αποστολή μας να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο. Είναι πολύ σαφές ότι η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου για την εφαρμογή ορισμένων κυρώσεων αποτελεί ένα πολύ καθαρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών έσπευσε να σημειώσει ότι η Ε.Ε. κρατά «πάντα ανοικτά τα διάφορα κανάλια του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου, γιατί χρειαζόμαστε αυτό το διάλογο, προκειμένου να επιτευχθεί μια τελική, αποδεκτή λύση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή