Νέα τραγωδία με μετανάστες στη Μυτιλήνη

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 08:41
UPD:13:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜ
A- A A+

Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο αγνοούνται μετά την ημιβύθιση λέμβου με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης διευκρίνισε ότι οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά με το ναυάγιο από τις τουρκικές αρχές, τις οποίες ενημέρωσε διερχόμενο πλοίο.

Σκάφος του λιμενικού που έσπευσε στο σημείο εντόπισε δύο μετανάστες μέσα στη θάλασσα, οι οποίοι  περισυνελέγησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 ακόμη άτομα.

Όπως είπαν, από αδιευκρίνιστη αιτία η λέμβος πήρε νερά και ημιβυθίστηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και μία μηχανότρατα.

Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί οκτώ άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι ακόμα νεκροί για να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική;

Μετά τη νέα αυτή τραγωδία ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη αλλαγής της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε..

«Η εκατόμβη των νεκρών στο Αιγαίο πρέπει να εξεγείρει κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για ''ατυχήματα'', δεδομένου ότι τα θανατηφόρα περιστατικά τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι «οι τραγωδίες στο Αιγαίο είναι τα αιματηρά αποτελέσματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως εχθρούς ενός υποτιθέμενου πόλεμου».

Κατηγορεί ακόμη την ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε. ότι δεν πράττουν τίποτα για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που δημιουργούν το κύμα των προσφύγων και των μεταναστών – με προεξάρχοντα τον πόλεμο στη Συρία.

«Αρκετούς νεκρούς έχουμε ήδη θρηνήσει. Είναι ώρα για αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή