Συνεργασία Ρωσίας - Ν. Κορέας στον ενεργειακό τομέα

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 17:35
UPD:17:40
A- A A+

Συμφωνία συνεργασίας στους τομείς πετρελαίου και φυσικού αερίου υπέγραψαν η Ρωσία και η Νότιος Κορέα, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ύστερα από συνάντηση που είχε στη Μόσχα με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Ρο Μου-Χιουν.

Το μεγαλύτερο έργο προβλέπει την κατασκευή ενός διυλιστηρίου πετρελαίου αξίας 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία LG International της Νότιας Κορέας στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν. Ο Πούτιν πρότεινε επίσης τη διεύρυνση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, ώστε να συμπεριληφθεί η Βόρεια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία συζητούν εδώ και χρόνια την επέκταση της υπερσιβηρικής σιδηροδρομικής γραμμής προς τη Νότια Κορέα.

Ο πρόεδρος Πούτιν μετά τις συνομιλίες του με τον Ρο ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία θα εκπαιδεύσει και θα στείλει στο διάστημα τον πρώτο Νοτιοκορεάτη αστροναύτη, στο πλαίσιο νέων κοινών σχεδίων για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Στη διακήρυξη για συνεργασία στην εξερεύνηση του διαστήματος που υπεγράφη από τους ηγέτες περιλαμβάνει όρους για τη συμμετοχή ενός Νοτιοκορεάτη σε ρωσική αποστολή στο διάστημα το 2007.

Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή