ΗΠΑ: Ανακαλεί ακόμη 1,5 εκατ. οχήματα η General Motors

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 23:12
UPD:23:13
REUTERS/© Mick Tsikas / Reuters
A- A A+

Ακόμη 1,5 εκατ. οχήματα ανακαλεί η General Motors Co έπειτα από τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε διάφορα μοντέλα της. Η εταιρεία, η οποία τον περασμένο μήνα ανακάλεσε 1,6 οχήματα, παραδέχθηκε ότι 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των ελαττωματικών μοντέλων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η Μέρι Μπάρα, σε δήλωσή της τη Δευτέρα παραδέχθηκε ότι η εταιρεία της απέτυχε να διαπιστώσει έγκαιρα το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στους διακόπτες της μίζας ένα ελάττωμα που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

«Κάτι πήγε λάθος με τη διαδικασία μας σε αυτή την περίπτωση και συνέβησαν φοβερά πράγματα», παραδέχθηκε η Μπάρα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Η ίδια εξήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στη διαδικασία ελέγχου, έρευνας και ανακλήσεων λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τους δύο τελευταίους μήνες, η εταιρεία έχει ανακαλέσει τουλάχιστον 3,1 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές, εξαιτίας κατασκευαστικών προβλημάτων στις μίζες, στους αερόσακους και ορισμένα εξαρτήματα των φρένων των αυτοκινήτων της.

Η GM εκτιμά ότι οι ανακλήσεις και οι επισκευές των οχημάτων αυτών θα στοιχίσουν στην εταιρεία περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Τα περισσότερα οχήματα που ανακαλούνται έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στο Μεξικό, ενώ ένας μικρός αριθμός τους έχει διατεθεί στη Μέση Ανατολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή