Αχαλίνωτη κινηματογραφική φαντασία στο 9ο SFF - rated Athens

Στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Filmcenter
Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 09:31

«eXistenZ».

A- A A+

Το 9ο SFF - rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, πιστό στο ραντεβού του με τους Έλληνες λάτρεις του είδους και όχι μόνο, είναι και πάλι εδώ, για να δώσει στις νύχτες μας άλλη διάσταση.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης, τον κινηματογράφο Μικρόκοσμος Filmcenter, οι προβολές πραγματοποιούνται (με ελληνικούς υπότιτλους) με ψηφιακή τεχνολογία υψηλής ανάλυσης, για να ικανοποιήσουν και τα πιο «απαιτητικά» μάτια, ενώ στο κοινό θα προσφέρεται αψέντι, το ποτό της φαντασίας, αλλά και πολλά δώρα.

Απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των καιρών, το φετινό Φεστιβάλ, με τη φιλοδοξία να προσφέρει στο κοινό, μυημένο ή μη, μια προσιτή όσο και μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να παρακολουθήσει με ένα μόνο ενιαίο εισιτήριο και τις 4 προβολές της ημέρας.

«Tα χρονικά του Δρακοφοίνικα - Αδάμαστος» .

Βραβεία κοινού

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, το κοινό θα βραβεύσει τις ταινίες μεγάλου μήκους με τα βραβεία: Best Feature και Audience Controversy Award, αφού η ταινία, που δέχθηκε τις πιο ακραίες και αντίθετες γνώμες, έχει σίγουρα καλλιτεχνική δύναμη, και αυτό αξίζει ένα βραβείο. Στις ταινίες μικρού μήκους, το κοινό θα δώσει τα βραβεία: Short Supreme, Best Idea, γιατί στις μικρού μήκους ταινίες του φανταστικού, συχνά η ιδέα είναι σχεδόν το παν, και το GReat Short, το νέο βραβείο για τις ταινίες Ελλήνων σκηνοθετών.

Το θρυλικό «Τron» (του 1982).

Έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς

Από φέτος, το SFF - rated Athens φιλοδοξεί να αποτελέσει πλατφόρμα για όλες τις ελληνικές παραγωγές τους είδους, δίνοντας βήμα στους Έλληνες και Κύπριους δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να έλθουν σε επαφή με το κοινό. Επίσης, εκπροσωπούνται και Έλληνες σκηνοθέτες της διασποράς. Συνολικά, θα προβληθούν 4 ταινίες μεγάλου μήκους και 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων σκηνοθετών. Επιπλέον, για τις ταινίες μικρού μήκους θεσμοθετείται και χωριστό βραβείο κοινού για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους Έλληνα σκηνοθέτη, με τον εύγλωττο τίτλο «GReat Short».

Αφιέρωμα στα Games

Ειδικά για τους φανατικούς λάτρεις των Games, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα με ταινίες μικρού μήκους και fan films, βασισμένα σε δημοφιλή παιχνίδια, ντοκιμαντέρ, αλλά και «προφητικές» θρυλικές ταινίες, όπως το «eXistenZ» του David Cronenberg.

«The cosmonaut».

Νέο διπλό συλλεκτικό dvd

Για εκείνους που πιστεύουν ότι μία προβολή δεν είναι αρκετή, το νέο διπλό συλλεκτικό dvd με επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ, από τις διοργανώσεις του 2012 και 2013 θα πρωτοπαρουσιαστεί στο 9ο SFF - rated Athens και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση.

Ένα δυναμικό ανεξάρτητο διεθνές Φεστιβάλ

Το SFF - rated Athens ιδρύθηκε το 2006, από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ). To Φεστιβάλ ξεκίνησε ως ρετροσπεκτίβα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του είδους, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό ανεξάρτητο διεθνές Φεστιβάλ, προβάλλοντας ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο και δίνοντας στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει σε όλο της το εύρος τη σύγχρονη κινηματογραφική παραγωγή από τον χώρο του φανταστικού.

Συνοπτικό πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 20 Μαρτίου
17:30: Μικρού μήκους ζώνη 1
19:00: Μικρού μήκους ζώνη 2
20:30: «The search for Simoν» (μεγάλου μήκους)
22:15: «The cosmonaut» (μεγάλου μήκους)

Παρασκευή 21 Μαρτίου
17:30: «LFO: The movie» (μεγάλου μήκους)
19:15: Μικρού μήκους ζώνη 3
20:30: «The awakening» (μεγάλου μήκους)
22:00: «Tα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» (μεγάλου μήκους)

Σάββατο  22 Μαρτίου
17:30: Μικρού μήκους ζώνη 4
19:00: Μικρού μήκους ζώνη 5
20:30: «The cosmonaut» (μεγάλου μήκους)
22:30: «Abducted» (μεγάλου μήκους)
00:00: «Το κακό» (Special Midnight Screening)

Κυριακή 23 Μαρτίου
17:30: μικρού μήκους ζώνη 6
19:00: μικρού μήκους ζώνη 7
20:30: «Από τη Γη στη Σελήνη» (μεγάλου μήκους)
22:30: «The search for Simoν» (μεγάλου μήκους)

Δευτέρα 24 Μαρτίου - Αφιέρωμα στα Games
17:30: «Τron» (μεγάλου μήκους)
19:15: «Indie game: The movie» (ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους)
21:15: «Fan films» (μικρού μήκους)
22:30: «eXistenZ» (μεγάλου μήκους)

Τρίτη 25 Μαρτίου
17:30: «LFO: The movie» (μεγάλου μήκους)
19:15: «Tα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» (μεγάλου μήκους)
21:30: «Abducted» (μεγάλου μήκους)
23:00: «The awakening» (μεγάλου μήκους)

Τετάρτη  26 Μαρτίου
17:30: Mystery Screening: επιλογή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους
19:30: «Divergent» (avant premiere)
21:45: βραβεία και δώρα κοινού

Πληροφορίες
Μικρόκοσμος Filmcenter: λεωφ. Συγγρού 106 (στάση Μετρό: Συγγρού - Φιξ), τηλ.: 210 9215305. Τιμή ενιαίου εισιτηρίου για όλες τις προβολές της ημέρας: κανονικό: 8 ευρώ, φοιτητικό: 5 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς