Ο Μπους υπεραμύνθηκε του πολέμου στο Ιράκ ενώπιον της Γ.Σ. του ΟΗΕ

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2004 19:06
A- A A+

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους υπεραμύνθηκε του πολέμου στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, υπογραμμίζοντας ότι η υπό αμερικανική διοίκηση Συμμαχία στο Ιράκ δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να σεβαστεί «τις δίκαιες απαιτήσεις του κόσμου» έναντι της Βαγδάτης, έπειτα από δέκα και πλέον χρόνια που το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν αγνοούσε επιδεικτικά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να πολεμήσει τον τρόμο και τον εξτρεμισμό με «δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια».

Ο κ. Μπους πρόσθεσε ότι από εδώ και πέρα ο ΟΗΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για την οικοδόμηση ενός «δημοκρατικού και ελεύθερου» Ιράκ. Όπως τόνισε, η σωστή απάντηση στα γεγονότα στο Ιράκ, δεν ήταν να εγκαταλείψει τη χώρα, αλλά να θριαμβεύσει σε αυτή.

Ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε επίσης, ότι το Ιράκ και το Αφγανιστάν βρίσκονται σήμερα στον ορθό δρόμο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες θα αυξηθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή