Η Microsoft ανακοινώνει το OneNote for Mac

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 17:43
UPD:17:43
MICROSOFT
A- A A+

Η Microsoft προχώρησε στο λανσάρισμα αλλαγών στη σουίτα εφαρμογών και υπηρεσιών OneNote, με κυριότερη όλων την ανακοίνωση της εφαρμογής OneNote for Mac.

Στα δέκα χρόνια της ζωής του, το OneNote ήταν «περιορισμένο» στα όρια της πλατφόρμας του λειτουργικού συστήματος Windows. Ωστόσο, το μεγάλο βήμα έγινε και πλέον η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη, δωρεάν, από το App Store. Το OneNote for Mac, όπως και η αντίστοιχη εφαρμογή για Windows, διαθέτει τις αναδιπλούμενες ταινίες και την ίδια λειτουργικότητα στην καταγραφή σημειώσεων.

Οπτικά, οι δύο εκδόσεις δεν έχουν σημαντικές διαφορές και είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί παρόμοιο στιλ και στο επερχόμενο Office for Mac, το λανσάρισμα του οποίου αναμένεται να γίνει εντός του 2014. Μία άλλη σημαντική αλλαγή που αφορά το OneNote είναι ότι πλέον η υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν και για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος Windows.

Αυτό σημαίνει ότι το OneNote θα διατίθεται δωρεάν για κάθε διαθέσιμη πλατφόρμα: PC, Mac, Windows Phone, iOS, Android και web. Ωστόσο, η Microsoft θα συνεχίσει να χρεώνει ορισμένα premium χαρακτηριστικά, όπως την υποστήριξη SharePoint ή την ενσωμάτωση του Outlook.

Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε το νέο χαρακτηριστικό OneNote Clipper (σελιδοδείκτης), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν ιστοσελίδες στο OneNote κατευθείαν από τον browser τους. Η εν λόγω λειτουργία υποστηρίζει τους browsers Internet Explorer, Chrome, Firefox και Safari, ενώ θα επιτρέπει και την αποστολή web links ή σημειώσεων μέσω e-mail.

Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο cloud API που θα επιτρέπει σε τρίτους developers να ενσωματώνουν τις λειτουργίες αποθήκευσης σελιδοδεικτών και διαμοιρασμού του OneNote, στις εφαρμογές τους.

Τέλος, η Microsoft λανσάρισε το Office Lens για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Πρόκειται για μία εφαρμογή η οποία λαμβάνει φωτογραφεία ενός πίνακα κειμένου, ενός αρχείου κειμένου ή μίας επαγγελματικής κάρτας και την «ενισχύει» κατάλληλα για προβολή, ενώ παράλληλα αναγνωρίζει, αυτόματα, το κείμενο για εισαγωγή στο OneNote. 

Προτεινόμενα για εσάς