Νέα συγκέντρωση προγραμματίζει την Παρασκευή η ΔΟΕ

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 13:20
UPD:13:47
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Νέο «ραντεβού» έξω από το υπουργείο Παιδείας δίνει την Παρασκευή η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος που διαμαρτύρεται κατά των σεμιναρίων γαι τν αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, εκτιμώντας, σε ανακοίνωσή της, ότι «απέτυχε παταγωδώς» η επιχείρηση έναρξής τους το περασμένο Σάββατο.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου, η ΔΟΕ αναφέρει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιστράτευσε πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ για να αντιμετωπίσει τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Δακρυγόνα και βία χρησιμοποιήθηκαν σε αφθονία, για μια ακόμη φορά, ως «εργαλεία» για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής».

Η ΔΟΕ εκτιμά ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών εκπαίδευσης δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο σεμινάριο» και αναφέρει ότι υπήρξαν και στελέχη που έφθασαν μέχρι τους συγκεντρωμένους για να δηλώσουν ότι «επιλέγουν να μην είναι παρόντες στα σεμινάρια».

«Οι μόλις 62 παρόντες (από τους 160 που κλήθηκαν να συμμετέχουν) που καταδέχτηκαν να παρακολουθήσουν το ακυρωμένο σεμινάριο της βίας και της ντροπής είναι κόλαφος για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή