Πέθανε ο θρυλικός ντράμερ Scott Asheton

Ιδρυτικό μέλος των Τhe Stooges του Ιggy Pop
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 11:40
UPD:11:40

Ο χαμός του Asheton προέκυψε λίγες μόλις ημέρες αφότου γνωστοποιήθηκε πως οι Stooges ετοιμάζουν νέο δίσκο, χωρίς την συνεισφορά του Iggy Pop.

A- A A+

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 64 ετών ο Scott Asheton, ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του συγκροτήματος «Τhe Stooges». και στενός φίλος του Iggy Pop.


O Ιggy Pop ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του, μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook, στην οποία έγραψε:
«Ο αγαπημένος μου φίλος Scott Asheton απεβίωσε χθες το βράδυ. Ο Scott ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης, δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να παίζει τα τύμπανα με περισσότερο νόημα από ό, τι ο Scott. Ήταν σαν αδερφός μου. Αυτός και ο Ron έχουν αφήσει μια τεράστια κληρονομιά για τον κόσμο. Οι Asheton ήταν πάντοτε και συνεχίζουν να είναι μια δεύτερη οικογένεια για μένα. Οι σκέψεις μου είναι με την αδελφή του, Kathy, την σύζυγό του, Liz, και την κόρη του, Leanna, η οποία ήταν το φως της ζωής του».

Ο χαμός του Asheton προέκυψε λίγες μόλις ημέρες αφότου γνωστοποιήθηκε πως οι Stooges ετοιμάζουν νέο δίσκο, χωρίς την συνεισφορά του Iggy Pop. Οι Τhe Stooges, με τον Scott Asheton στα ντραμς, τον αδελφό του, Ron (ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2009), στην κιθάρα και τον Dave Alexander στο μπάσο, κυκλοφόρησαν τα κλασικά άλμπουμ «The Stooges» (1969), «Fun House» (1970) και «Raw Power» (1973), πριν διαλυθούν το 1974.

Η θρυλική μπάντα επανασυστάθηκε το 2003 από τον Iggy Pop και τους αδελφούς Asheton, έχοντας κυκλοφορήσει το 2007 το «The wilderness» και πριν από έναν περίπου χρόνο το εκρηκτικό «Ready To Die». Ο ήχος της παραμορφωμένης κιθάρας σε συνδυασμό με τα ρυθμικά ντραμς και τα φωνητικά του «νονού του Punk Rock» Ιggy Pop  σε θρυλικά τραγούδια, όπως τα «Ι wanna be your dog» και «Νο fun», έδωσε στο συγκρότημα το χαρακτηριστικό του στίγμα. ​

Προτεινόμενα για εσάς