Βόλεϊ: Βασιλιάς στο θρόνο του και Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 21:41
UPD:23:31
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Το 15ο Κύπελλο στην ιστορία του πανηγύρισε στην Καλαμάτα ο κυρίαρχος του ελληνικού βόλεϊ Ολυμπιακός, που ύστερα από εξαιρετικό αγώνα ο οποίος διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες νίκησε 3-1 τον πρωτοεμφανιζόμενο σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης Α.Ο. Κηφισιάς.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε να αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες αλλά τα κατάφερε... Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη έχασαν το πρώτο σετ με 19-25, αλλά βρήκαν το σθένος να επανέλθουν ισοφαρίζοντας με εμφατικό τρόπο (25-18). 

Στη διάρκεια της αναμέτρησης η πειραϊκή ομάδα είχε την ατυχία να χάσει δύο από τους πολυτιμότερους παίκτες της, τους εν ενεργεία διεθνείς Νίκο Σμαραγδή και Γιώργο Στεφάνου, ενώ στη φάση του 21ου πόντου στο 4ο σετ τραυματίστηκε και ο δεύτερος λίμπερο (Βολουδάκης), αλλά ούτε αυτό την πτόησε!

Με ηγέτη τον εκπληκτικό και MVP του τελικού Μπόγιαν Γιορντάνοφ, που κέρδισε 31 πόντους, ο Ολυμπιακός κέρδισε εξίσου εύκολα το τρίτο σετ (25-20) και έφτασε σε ματς-μπολ (24-23), για να κατακτήσει νίκη και τίτλο με πόντο του «αγέραστου» Κώστα Χριστοφιδέλη, ο οποίος μετρά πια 9 Κύπελλα Ελλάδας φτάνοντας στην πρώτη θέση τον άλλοτε συμπαίκτη του, Γιώργο Ντράγκοβιτς.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί της Κηφισιάς την εφετινή περίοδο, καθώς είχαν προηγηθεί δύο ήττες στα ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ ο πειραϊκός σύλλογος ισοβαθμεί με την ομάδα των βορείων προαστίων στην πρώτη θέση της Α1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις