Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το Ελληνικό ζητεί η Μ. Γιαννακάκη

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 16:24
UPD:16:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Μαρία Γιαννακάκη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τις θέσεις της για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού εξέφρασε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Μαρία Γιαννακάκη, στη συζήτηση που διοργάνωσαν την Κυριακή 16 Μαρτίου οι Δήμοι Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η κ. Γιαννακάκη υπογράμμισε ότι υπάρχει σύγκλιση με την κοινωνία ότι σημαίνουσα χρήση πρέπει να είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο τουλάχιστον 2.000 στρέμματων, από τα οποία 1.000 συνεκτικά με υψηλό πράσινο, αφού περισσότερα δε θα ήταν διαχειρίσιμα από άποψη ασφάλειας και συντήρησης, σε συνδυασμό με χρήσεις κατοικίας, εμπορίου, τουρισμού και ψυχαγωγίας, εκφράζοντας την αντίθεση της με τη λειτουργία καζίνο και αντι-παραγωγικών-κερδοσκοπικών χρήσεων.

Αναφερόμενη στον διαγωνισμό, ζήτησε την επαναπροκήρυξή του με δεσμευτικούς όρους και με πραγματικό ανταγωνισμό. Η κ. Γιαννακάκη είπε ότι ακόμη και με τα δεδομένα του Ν. 4062/2012 με αξία αξιοποιήσιμης γης στα 6 δις €, μείον 2 δις για κόστος ανάπτυξης κι επιχειρηματικό κέρδος 15%, το αντίτιμο για το Δημόσιο εκτιμάται από την Ελληνικόν ΑΕ στα 4 δις €. «Πώς θεωρεί σήμερα εύλογο το ΤΑΙΠΕΔ ένα τίμημα 400-500 εκατ., τη στιγμή που αυτό επιτεύχθηκε στον Αστέρα για μια έκταση 15 φορές μικρότερη;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή