Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Πούτιν

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014 16:02
UPD:16:36
REUTERS/ALEXANDER DEMIANCHUK

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι συμβατό με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δεσμεύτηκε να σεβαστεί την απόφαση της Κριμαίας, ενώ εξέφρασε ανησυχία για ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης η οποία, όπως είπε, προκλήθηκε  από ριζοσπαστικές οργανώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας «σε συμπαιγνία με τις αρχές του Κιέβου».

Aπό την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος είπε στον ρώσο πρόεδρο πως θα πρέπει να σταλούν περισσότεροι παρατηρητές του Οργανισμού για τη Διάσκεψη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ένα σχέδιο που εκείνος καλωσόρισε, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Μέρκελ.

«Η καγκελάριος πρότεινε να διευρυνθεί άμεσα η υφιστάμενη παρουσία του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία και να σταλεί ένας μεγαλύτερος αριθμός παρατηρητών σε καυτά σημεία, ιδίως στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ. «Ο ρώσος πρόεδρος είδε την πρωτοβουλία αυτή θετικά. Υποσχέθηκε ότι θα δώσει ανάλογες οδηγίες στον υπουργό Εξωτερικών (Σεργκέι) Λαβρόφ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή