Κάιρο: Πέντε στρατιώτες νεκροί σε επίθεση ενόπλων

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 10:42
UPD:13:04
REUTERS/LOUAFI LARBI

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Πέντε Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση ενόπλων σε ένα φυλάκιο ελέγχου στο Κάιρο, όπως μετέδωσαν η δημόσια τηλεόραση και το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τρεις μέρες μετά την επίθεση με πυροβολισμούς σε στρατιωτικό λεωφορείο κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αξιωματικός και τραυματίστηκαν τρεις στρατιώτες. 

Σήμερα οι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στο προάστιο Σούμπρα Αλ Χέιμα, στα βόρεια του Καΐρου.Σύμφωνα με έναν αστυνομικό, μετά την επίθεση η αστυνομία εντόπισε δύο βόμβες στο σημείο και κλήθηκαν πυροτεχνουργοί για να τις εξουδετερώσουν με ελεγχόμενη έκρηξη. 

Μετά την ανατροπή και τη σύλληψη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του, στρατιώτες και αστυνομικοί μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο ενόπλων οργανώσεων.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αυτές έχουν γίνει στη χερσόνησο του Σινά όμως πρόσφατα καταγράφηκαν τέτοια επεισόδια τόσο στο Δέλτα του Νείλου όσο και στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

EURONEWS

Την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις και τα σαμποτάζ σε αγωγούς φυσικού αερίου έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπέιτ αλ Μάκντες που εδρεύει στο Σινά και δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή