Επίσκεψη της υπ. Παιδείας και της προέδρου της «Αθήνα 2004» στο ΟΑΚΑ

50.000 μαθητές θα παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2004 16:30
A- A A+

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), όπου συνεχίζονται για 6η ημέρα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, και η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου.

Η υπουργός Παιδείας και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» παρακολούθησαν αγωνίσματα του Στίβου, συνομίλησαν με μαθητές και δασκάλους και περιόδευσαν στους χώρους των εγκαταστάσεων.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σήμερα, γιατί τα σχολεία μας, τα παιδιά είναι εδώ και παρακολουθούν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Είκοσι πέντε χιλιάδες παιδιά είναι εδώ σήμερα με πολύ ενθουσιασμό. Θέλω να ευχαριστήσω την «Αθήνα 2004» και ιδιαίτερα την κ. Αγγελοπούλου για την άριστη συνεργασία που είχαμε, προκειμένου να μπορέσουν παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό έχει το νόημά του, έχει το βαθύτερο μήνυμά του για το πώς πρέπει να στέκονται τα παιδιά στα ζητήματα αλληλεγγύης, ισότητας και όχι δυσμενών διακρίσεων και νομίζω ότι η συνεργασία αυτή απέδειξε ότι πολλά μπορούν να γίνουν όταν θέλουμε. Εξάλλου, γενικότερα, θέλω να συγχαρώ την κ. Αγγελοπούλου για τη μοναδική επιτυχία των Αγώνων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Όπως είπε η κ Γιαννάκου, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες θα παρακολουθήσουν πενήντα χιλιάδες παιδιά.

Από την πλευρά της, η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε: «Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με το υπουργείο, έκανε κάτι παραπάνω από αυτά που περίμεναν ότι θα κάνει. Το υπουργείο αγόρασε εισιτήρια που διέθεσε σε σχολεία και ήδη 70.000 μαθητές - συμπεριλαμβάνονται και σχολεία που αγόρασαν εισιτήρια με δική τους πρωτοβουλία - θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, να δουν εξαιρετικά αθλήματα, να θαυμάσουν από κοντά τη δύναμη της ψυχής, του μυαλού και του σώματος. Θυμίζω ότι μαζί με το Υπουργείο υλοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα “Υιοθετείστε ένα άθλημα” σε πάρα πολλά σχολεία».

«Τώρα δίνουμε την ευκαιρία σε πάρα πολλούς μαθητές να έρθουν και να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στοχεύουμε σε μια νέα στάση ζωής. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια και είμαι κι εγώ πάρα πολύ ευχαριστημένη, γιατί αυτή η συνεργασία δείχνει, με τον ενθουσιασμό που βλέπουμε στα παιδιά, πόσο δίκιο είχαμε που ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε αυτή την πρωτοβουλία», τόνισε στις δηλώσεις της η πρόεδρος της «Αθήνα 2004».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή