Καθ' οδόν προς την ΠΓΔΜ οι 3.100 στρατιώτες

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2001 07:18
UPD:10:26
A- A A+

Εκατοντάδες στρατιώτες από τις χώρες που μετέχουν στη Νατοϊκή επιχείρηση «Απαραίτητη Συγκομιδή» κατευθύνονται προς την ΠΓΔΜ, μετά το «πράσινο φως» που έδωσαν χθες οι πρεσβευτές των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Ηδη στην περιοχή βρίσκονται οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες, πριν από λίγο αναχώρησαν 90 Βρετανοί, ενώ στις 10 το πρωϊ αναχωρούν από το Πολύκαστρο Κιλκίς οι πρώτοι 100 Ελληνες στρατιώτες του 525ου Μηχανοκίνητου Τάγματος. Και ο Καναδάς ανακοίνωσε ότι θα μετάσχει στην επιχείρηση με 200 άνδρες, τους οποίους θα αποσύρει από την ειρηνευτική αποστολή στη Βοσνία.

«Η επιλογή που έκανε η Συμμαχία είναι ορθή, αλλά υπήρξε δύσκολη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερτσον, ενώ την απόφαση για την ανάπτυξη των 3.100 στρατιωτών που θα επιβλέψουν τον αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών, χαιρέτισε η κυβέρνηση της FYROM.

Στην Αθήνα βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ιλίνκα Μίτρεβα, η οποία θα έχει κύκλο επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή και του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή