Ελευθερία λόγου με τη δυναμική Ναταλί Νουγκαρέντ

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Τρίτη 18 Μαρτίου
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 08:20
A- A A+

Το μέλλον των εντύπων, ο ρόλος του διαδικτύου στην ενημέρωση, τα ΜΜΕ ως τέταρτη εξουσία, καθώς και το τι σημαίνει να ηγείσαι μίας ιστορικής εφημερίδας τεράστιας εμβέλειας, θα τεθούν επί τάπητος από την διευθύντρια της εφημερίδας «Le Monde», Ναταλί Νουγκαρέντ.

Η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» και μια από τις ελάχιστες γυναίκες που κατέχουν ανάλογη θέση σε διεθνές επίπεδο, η δυναμική Ναταλί Νουγκαρέντ, θα συνομιλήσει με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη (με ταυτόχρονη διερμηνεία) για την ελευθερία του λόγου, την ανεξαρτησία του Τύπου και διάφορα γεωπολιτικά ζητήματα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Δαιμόνια και βραβευμένη

Γεννημένη στην Ντιζόν της Γαλλίας, στις 29 Μαΐου 1966, και πτυχιούχος του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Στρασβούργου (διεθνείς σχέσεις), καθώς και του Κέντρου Επιμόρφωσης Δημοσιογράφων στο Παρίσι, η 47άχρονη Ναταλί Νουγκαρέντ είναι διευθύντρια έκδοσης και σύνταξης της «Le Monde»  και μέλος της διοίκησής της, από τον Μάιο του 2013.

Άρχισε τη δημοσιογραφική της καριέρα από το τμήμα Εξωτερικών Ειδήσεων της Libération, το 1990, δουλεύοντας παράλληλα στη γαλλική υπηρεσία του BBC. Ήταν διπλωματική ανταποκρίτρια της «Le Monde» από το 2005 μέχρι το 2013, ενώ από το 2001 έως το 2005, υπήρξε μόνιμη ανταποκρίτρια της ίδιας εφημερίδας στη Ρωσία. Τη δεκαετία του 1990, κάλυψε για τη «Le Monde» τις αλλαγές στην κεντρική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις σχετικά με τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη δολοφονημένη ρωσίδα δημοσιογράφο Άννα Πολιτόφσκαγια. Το 2005, της απονεμήθηκε το βραβείο Albert Londres για τα ρεπορτάζ της στην Τσετσενία και ιδιαίτερα για το τραγικό περιστατικό ομηρίας στο σχολείο του Μπεσλάν. Επίσης, την ίδια χρονιά, κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Ακολούθων Τύπου.

Πληροφορίες
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Μικρή Σκηνή: λεωφ. Συγγρού 107 - 109, Αθήνα, τηλ.: 210 9005800. Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων ξεκινά μία ώρα πριν την εκδήλωση (τηρείται σειρά προτεραιότητας). Άνετη και οικονομική στάθμευση εντός του κτηρίου της Στέγης (είσοδος από την οδό Λεοντίου), 5 ευρώ / 3 ώρες, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 08:00 - 01:00. Η συζήτηση αναμεταδίδεται με live streaming μέσω του sgt.gr.

naftemporiki.gr

 


 

Προτεινόμενα για εσάς