Προθεσμία για να καταθέσουν τη Δευτέρα, πήραν Κεντέρης-Θάνου

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 11:57
A- A A+

Προθεσμία, για να καταθέσουν τη Δευτέρα, ζήτησαν και έλαβαν από τους εισαγγελείς Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου, οι Ολυμπιονίκες Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, που κλήθηκαν εκ νέου στην Εισαγγελία με την ιδιότητα του υπόπτου. για τη διάπραξη των αδικημάτων της παρακώλυσης ελέγχου ντόπινγκ και της ψευδούς καταμήνυσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου τους κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου η κατηγορία, που ερευνάται για τους δύο αθλητές δεν στοιχειοθετείται και είναι νομικά έωλη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος η μεν παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ είναι πειθαρχικό και όχι ποινικό αδίκημα, το οποίο δεν μπορεί να αποδοθεί, καθώς οι δυο αθλητές δεν απέφυγαν τον έλεγχο ντόπινγκ.

Σε ό,τι αφορά το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, μπορεί να στοιχειοθετηθεί όταν αναφέρεται σε δήλωση ενώπιον αρχής. Όπως είπε ο δικηγόρος, οι αθλητές ελέγχονται γιατί δήλωσαν ψευδώς σύμφωνα με τους εισαγγελείς ότι έπεσαν θύματα τροχαίου.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, η δήλωση των αθλητών έγινε στο νοσοκομείο το οποίο δεν αποτελεί αρχή, ενώ για την υπόθεση διενήργησε έλεγχο αυτεπάγγελτα η Τροχαία.

Τέλος, σχετικά με τους γιατρούς του ΚΑΤ, που από τους εισαγγελείς ελέγχονται για τη διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς ιατρικής γνωμάτευσης, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνωμότησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και τόνισε ότι οι γιατροί έκαναν απλώς το καθήκον τους.

Η Κατερίνα Θάνου σε δηλώσεις της, ανέφερε, ότι έχει την αγάπη του κόσμου, ότι έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής και τόνισε ότι υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν την αλήθεια για ό,τι συνέβη.

Ο Κώστας Κεντέρης απέφυγε να κάνει δηλώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αθλητές δεν προτίθενται να εμφανιστούν ενώπιον των εισαγγελέων τη Δευτέρα, αλλά να καταθέσουν μέσω του δικηγόρου τους υπομνήματα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή