Φερχόιγκεν: Κανένα πρόβλημα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 14:12
UPD:14:58
A- A A+

«Δεν υπάρχουν πια προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με την Τουρκία, τόνισε σήμερα ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στην έδρα της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Δεν υπάρχουν πια άλλες προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Τουρκία ώστε να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει μια ξεκάθαρη σύσταση για την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε ο κ. Φερχόιγκεν, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι πλέον, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν υποσχέθηκε να προωθήσει τις αλλαγές του ποινικού κώδικα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση το ταχύτερο δυνατόν και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται «πολύ σοβαρά» για να υλοποιήσει το σύνολο των μεταρρυθμίσεων.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή ο υπουργός Προεδρίας, Μεχμέτ Αϊντίν, η τουρκική Βουλή θα συγκληθεί εκτάκτως την Κυριακή για την ψήφιση των μεταρρυθμίσεων του ποινικού κώδικα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή