Κετσιάνγκ: Τριβές στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 08:34
UPD:09:04
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

O Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ υπογράμμισε ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό προς τα συμφέροντά τους.

A- A A+

Τριβές στις σινοαμερικανικές σχέσεις παραδέχθηκε ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Κετσιάνγκ υπογράμμισε ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό προς τα συμφέροντά τους.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η  Κίνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη θέση του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου οικονομικού κέντρου, καθησυχάζοντας έτσι την κοινότητα των επενδυτών στην πρώην βρετανική αποικία που επιχειρεί να προσαρμοστεί στην άνοδο της Σανγκάης.

Υποσχέθηκε παράλληλα μηδενική ανοχή απέναντι στη διαφθορά  και στους διεφθαρμένους αξιωματούχους. «Για όποιον κι αν πρόκειται και όσο υψηλόβαθμος κι αν είναι αυτός. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την ατμοσφαιρική ρύπανση, είπε ότι το Πεκίνο θα δώσει μία μάχη διαρκείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει προκαλέσει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή