Νέα Υόρκη: Στους τρεις οι νεκροί από την κατάρρευση των δύο πολυκατοικιών

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 06:04
UPD:09:16
EPA/JUSTIN LANE

Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

A- A A+

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη, η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου και ισοπέδωσε δύο κτήρια στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, δύο εκ των οποίων έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Εννέα ακόμη ένοικοι των κτηρίων εξακολουθούν να αγνοούνται, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, εξήγησε ο ντε Μπλάζιο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παροχής είχε ενημερωθεί για τη διαρροή 15 λεπτά πριν από την έκρηξη.

«Πρόκειται για μια τραγωδία του χείριστου είδους», ανέφερε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

EPA/JUSTIN LANE

Ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο, είπε ότι 250 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τους κατοίκους, μία τεράστια έκρηξη ακούστηκε και λίγα λεπτά αργότερα, στις 09:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδος), ξέσπασε η πυρκαγιά.

EURONEWS

«Υπάρχει μεγάλο άγχος, αλλά αρκεί να πούμε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεύρεση των ανθρώπων που αγνοούνται», είπε ο ντε Μπλάζιο.

Ωστόσο, αξιωματούχος δήλωσε στους New York Times ότι είναι πιθανό ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή