ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στην άρση της ασυλίας βουλευτών της Χ.Α. με υποσημειώσεις

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 20:55
UPD:21:01
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Για το θέμα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου παρά την απόφαση κατά πλειοψηφία να πουν «ναι» στην άρση ασυλίας, διαφάνηκαν για μία ακόμη φορά οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Συνεχίζει να προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ η άρση της ασυλίας των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως ζητούν από τη Βουλή οι δύο ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση.

Για το θέμα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου παρά την απόφαση κατά πλειοψηφία να πουν «ναι» στην άρση ασυλίας, διαφάνηκαν για μία ακόμη φορά οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο.

Οι ενστάσεις συγκεκριμένων βουλευτών (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μανώλης Γλέζος, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης), παρά τη σαφή τοποθέτηση της ηγεσίας για άρση της ασυλίας, είναι υπαρκτές και φαίνονται και από:

• Την καταγγελία κυβερνητικών μεθοδεύσεων και σκοπιμοτήτων, με απώτερο στόχο να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.
• Την επισήμανση του κινδύνου αφενός οι δικαστικές διώξεις με τον τρόπο που αυτές ασκούνται να αποφέρουν μη επιθυμητό αποτέλεσμα και αφετέρου να καταλήξουν σε φιάσκο
• Την αναμονή της ολοκλήρωσης του έργου της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό. Αύριο (Τετάρτη) ολοκληρώνονται οι ακροάσεις όσων Βουλευτών είναι ελεύθεροι και όσων είναι έγκλειστοι στον Κορυδαλλό την ερχόμενη Τρίτη.
• Την ανακαίνιση από κάποιους, (Ζωή Κωνσταντοπούλου) ακόμη και θέματος Δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στην περίπτωση που κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται, με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, σχέδια διευκόλυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα επιδιώξει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της Βουλής υπέρ της επιστολικής ψήφου των έγκλειστων βουλευτών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή