Πόλο: Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας η Βουλιαγμένη

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 20:00
UPD:20:31
A- A A+

Την πρόκριση στο φάιναλ-4 φορ της Ευρωλίγκας πανηγυρίζει η Βουλιαγμένη, για έκτη φορά στα τελευταία επτά χρόνια.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας νίκησε με 14-13 τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι στο κολυμβητήριο του Πειραιά, στον αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης και πήρε το «εισιτήριο» για την ημιτελική φάση, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε αναδειχθεί ισόπαλη 9-9.

Το φάιναλ-4 θα διεξαχθεί το διήμερο 11-12 Απριλίου, στην έδρα μιας εκ των τεσσάρων φιναλίστ. Παρά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, η Κίνεφ Κίρισι θα μετάσχει στο φάιναλ-4 του LEN Trophy, που από φέτος αποτελεί ουσιαστικά τουρνουά... παρηγοριάς για τις ομάδες που αποκλείονται στα προημιτελικά. 

Ο ΝΟΒ προηγήθηκε 1-0 και 2-1, ωστόσο στη συνέχεια η Κίνεφ πέτυχε τρία «αναπάντητα» γκολ και πέρασε μπροστά με 4-2. Από εκείνο το σημείο η Βουλιαγμένη κυνηγούσε στο σκορ, καθώς η ρωσική ομάδα απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στις αρχές της τρίτης περιόδου (10-6).

Οι παίκτριες του Κώστα Δήμου, όμως, δεν παρέδωσαν τα όπλα και ισοφάρισαν 10-10, ενώ το οκτάλεπτο έληξε ισόπαλο 11-11. Στην τέταρτη περίοδο ο ΝΟΒ προηγήθηκε 13-11, η Κίνεφ Κίρισι ισοφάρισε 13-13, ωστόσο η Ξενάκη σημείωσε το γκολ που χάρισε στην ελληνική ομάδα τη νίκη και την πρόκριση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις