Ερντογάν: Αντιδημοκρατικές οι διαδηλώσεις 18 ημέρες πριν από εκλογές

Απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού στους διαδηλωτές σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 17:31
UPD:17:58
REUTERS/UMIT BEKTAS

«Το να προσπαθεί κανείς να βάλει φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση», ανέφερε ο κ. Ερντογάν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν άσκησε κριτική στους διαδηλωτές οι οποίοι κατήλθαν στους δρόμους όλης της χώρας κατά δεκάδες χιλιάδες την Τετάρτη, μετά το θάνατο 15χρονου διαδηλωτή ο οποίος είχε τραυματιστεί το καλοκαίρι σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

«Το να προσπαθεί κανείς να βάλει φωτιά στους δρόμους 18 ημέρες πριν από εκλογές δεν είναι δημοκρατική στάση», ανέφερε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη νοτιοανατολική τουρκική πόλη Μαντρίν.

REUTERS

Στις 30 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών σε ολόκληρη την Τουρκία.

«Καλώ τις εργοδοτικές οργανώσεις, τα συνδικάτα και τις ΜΚΟ να δείξουν υπευθυνότητα. Όποιος έχει προβλήματα, ας τα λύσει στην κάλπη στις 30 Μαρτίου», κατέληξε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Δεκάδες χιλιάδες στην κηδεία, επεισόδια σε Άγκυρα - Κωνσταντινούπολη

Χρήση αντλιών νερού έκανε η τουρκική αστυνομία ενάντια σε διαδηλωτές κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης την Τετάρτη το απόγευμα.

Νωρίτερα είχε κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι της Άγκυρας.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση σαν ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του νεαρού αντικυβερνητικού ακτιβιστή.

Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν είχε τραυματιστεί σοβαρά το καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη, όταν χτυπήθηκε από δακρυγόνο.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν εξάλλου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για την κηδεία του νεαρού ακτιβιστή, με το πολιτικό κλίμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή