Η Σλοβενία αποσύρει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Κροατίας στην Ε.Ε.

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2004 16:32
A- A A+

Η Σλοβενία αποσύρει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Κροατίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο ο σλοβένος πρωθυπουργός, Αντόν Ροπ, έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε στη μεθόριο των δύο χωρών.

«Απαράδεκτα επεισόδια, όπως αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, έχουν ως αποτέλεσμα η Σλοβενία να μην μπορεί να υποστηρίζει πλέον την υποψηφιότητα της Κροατίας στην Ε.Ε.», τόνισε λίγο νωρίτερα ο κ. Ροπ ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου που συνεκλήθη εκτάκτως στη Λιουμπλιάνα.

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος της Σλοβενίας (SLS, σλοβενική αντιπολίτευση), Γιάνεζ Ποντόμπνικ, και άλλοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν από την κροατική αστυνομία κοντά στη μεθόριο Σλοβενίας-Κροατίας, η οποία παραμένει υπό αμφισβήτηση από το 1991.

Στο Ζαγκρεμπ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας εξήγησε σήμερα ότι η ομάδα των σλοβένων πολιτικών επιχείρησε να διασχίσει παρανόμως τα σύνορα στην περιοχή της Ίστριας, ενώ ορισμένοι εξ αυτών αρνήθηκαν να επιδείξουν τις ταυτότητές τους στους άνδρες της κροατικής συνοριακής υπηρεσίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή