Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 07:00
UPD:14:23
A- A A+

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αύριο Σάββατο 25-9-2004 στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς από το απόγευμα στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων την Κυριακή 26-9-2004 τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Τοπικές ομίχλες το πρωΐ, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με επικράτηση νοτίων ανέμων. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει τοπικά. Τοπικές ομίχλες το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν. Τοπικές ομίχλες το πρωΐ. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές το απόγευμα. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η ορατότητα το πρωΐ θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Σάββατο, στη Δυτική, Κεντρική, Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που αργότερα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί και στα πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί με εξασθένηση αργότερα από τα δυτικά. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή