«Σε πάρα πολύ καλό επίπεδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις»

Δηλώνουν Πέτρος Μολυβιάτης και Κόλιν Πάουελ στη Ν. Υόρκη
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 10:06

A- A A+

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Πέτρος Μολυβιάτης και Κόλιν Πάουελ, συμφώνησαν ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο», στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής ημίωρης συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, όπου συζητήσαν επίσης για το Κυπριακό, για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, καθώς και για το θέμα της τρομοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι πλέον αναγκαίο» να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση μεταξύ τους σε 10-15 ημέρες, στην Αθήνα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Μολυβιάτης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποσταλεί ελληνικός στρατός στο Ιράκ, ότι συνεχίζεται η περίοδος «περισυλλογής» στο Κυπριακό, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι τον Δεκέμβριο δεν αναμένεται καμμία πρωτοβουλία για λύση του προβλήματος.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην υποψηφιότητα της Ελλάδας για θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επεσήμανε τα εξής:

«Αν η χώρα μας γίνει τελικά μέλος του Σώματος, θα συμπεριφέρεται ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ωστόσο, αν υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα, στα οποία η Ελλάδα μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη, θα την έχει».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή