Το περιεχόμενο της έκδοσης iOS 7.1

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014 15:20
UPD:15:20
REUTERS/STEPHEN LAM

Η έκδοση 7.1 περιλαμβάνει μια σειρά από βελτιώσεις και διορθώσεις διαφόρων bugs. Χαρακτηριστική αναβάθμιση είναι στον τρόπο που η ψηφιακή βοηθός Siri αντιλαμβάνεται επακριβώς πότε έχετε ολοκληρώσει τη φράση σας προς αυτή.

A- A A+

Η αναβάθμιση 7.1 του iOS είναι πλέον διαθέσιμη για όλες τις συσκευές iPhone από την έκδοση 4 και άνω, όπως επίσης και για τις συσκευές iPad 2 και άνω. Το συνολικό μέγεθος της αναβάθμισης ανέρχεται στα 268MB και πραγματοποιείται OTA (over the air).

Η έκδοση 7.1 περιλαμβάνει μια σειρά από βελτιώσεις και διορθώσεις διαφόρων bugs. Χαρακτηριστική αναβάθμιση είναι στον τρόπο που η ψηφιακή βοηθός Siri αντιλαμβάνεται επακριβώς πότε έχετε ολοκληρώσει τη φράση σας προς αυτή. Κατά το παρελθόν, η παύση μερικών δευτερολέπτων μπορούσε να εκληφθεί λανθασμένα από τη Siri σαν ολοκλήρωση της φράσης-εντολής.

Πλέον, ο χρήστης θα μπορεί να έχει το δάκτυλό του στο home button κατά τη διάρκεια όλης της φράσης. Από τη στιγμή που το δάκτυλο παύσει να ασκεί πίεση, η Siri θα αντιλαμβάνεται την ολοκλήρωση της φράσης του χρήστη. Επιπλέον, έχουν προστεθεί νέες ανδρικές και γυναικείες φωνές για ορισμένες γλώσσες όπως κινέζικα (Μανδαρίνων), αγγλικά (Βρετανίας και Αυστραλίας) και ιαπωνικά.

Επιπλέον, έχει προστεθεί η υποστήριξη του CarPlay, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Motor Show της Γενεύης. Η λειτουργία CarPlay μεταφέρει ένα απλοποιημένο iOS περιβάλλον χρήσης στο ταμπλό του οχήματος, προσφέροντας από εκεί τον έλεγχο μιας σειράς λειτουργιών (κλήσεις, μηνύματα, Apple Maps). Ωστόσο, τα πρώτα οχήματα που θα υποστηρίζουν το CarPlay αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους περί τα τέλη του έτους.

Βελτιώσεις έχουν εισαχθεί και σε ότι αφορά τη δυνατότητα έρευνας στο iTunes Radio, όπου οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν ένα σταθμό βάσει των αγαπημένων τους καλλιτεχνών ή τραγουδιών. Άλμπουμ μπορούν να αποκτηθούν με ένα απλό tap, ενώ μέχρι τώρα αυτό ίσχυε μόνο για μεμονωμένα τραγούδια.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο iTunes Match, κάτι που μέχρι τώρα ίσχυε μόνο μέσω desktop συστημάτων. Άλλη ουσιαστική βελτίωση αφορά το ημερολόγιο, το οποίο πλέον έχει αποκτήσει την «ικανότητα» να προβάλλει τις καθημερινές συναντήσεις, ακόμη και από την προβολή ανά μήνα. Παράλληλα, στο ημερολόγιο έχουν προστεθεί συγκεκριμένες αργίες/ γιορτές για διάφορες χώρες. Επίσης, έχει βελτιωθεί η λειτουργία του TouchID, αποκτώντας μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερες λανθασμένες απορρίψεις ανάγνωσης.

Μία ακόμη σημαντική βελτίωση, αλλά δυστυχώς μόνο για τις συσκευές iPhone 5s, αφορά την κάμερα της συσκευής. Χάρη στον επεξεργαστή A7 του συγκεκριμένου μοντέλου, η κάμερα των 8 Megapixel θα έχει τη δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης του HDR όποτε κρίνεται απαραίτητο. Μέσω του HDR λαμβάνονται λήψεις με διαφορετική έκθεση του φακού, ώστε να δημιουργηθεί μία σύνθεση που θα περιλαμβάνει το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Τέλος, σημαντική κρίνεται και η συνολική βελτίωση της απόδοσης που αφορά το iPhone 4, μέσω της αναβάθμισης iOS 7.1.

Προτεινόμενα για εσάς