Αφγανιστάν: Χτυπήματα ματαίωσης των προεδρικών εκλογών προανήγγειλαν οι Ταλιμπάν

Με επίσημη ανακοίνωσή τους
Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 18:53
UPD:18:58
REUTERS/OMAR SOBHANI

Στιγμιότυπο από προεκλογική εκστρατεία στην Καμπούλ.

A- A A+

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν κάλεσαν τη Δευτέρα τους μαχητές τους, εκδίδοντας για πρώτη φορά μια επίσημη ανακοίνωση, να «εμποδίσουν» τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών που απέχουν πλέον μερικές εβδομάδες, ενώ προειδοποίησαν τους πολίτες του Αφγανιστάν να μην λάβουν μέρος στην διαδικασία, την οποία διατείνονται πως έχουν «απεργαστεί η CIA και το Πεντάγωνο» των ΗΠΑ και το αποτέλεσμά της είναι «προκαθορισμένο από τους εισβολείς», αφού η Ουάσινγκτον έχει ήδη «επιλέξει τον υποψήφιο που θέλει».

«Το αίτημά μας προς τους ιερωμένους, τους μελετητές, τους πανεπιστημιακούς και τους δασκάλους είναι να μιλήσουν στο λαό για αυτές τις συνωμοσίες και τις αρνητικές τους συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος των ανταρτών, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη αναφορά των Ταλιμπάν στις προεδρικές εκλογές, παρότι ηγετικά τους στελέχη και εκπρόσωποί τους έχουν ήδη, επανειλημμένα, καλέσει τους Αφγανούς να μην ψηφίσουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Ο κ. Μουτζάχιντ κάλεσε τους πολίτες να μη θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο πηγαίνοντας στα εκλογικά κέντρα.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν θα στοχοποιήσουν υποψήφιους, μέλη των ομάδων τους τα οποία διεξάγουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες, καθώς και εκλογικά κέντρα.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Απριλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή