Ένα στα πέντε iPhone είναι της έκδοσης 5S

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 17:46
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της εταιρείας Mixpanel, η ναυαρχίδα της Apple,  iPhone 5s, αποτελεί το 19,3% επί του συνόλου των συσκευών της εταιρείας, που είναι εν λειτουργία.

Πρώτο iPhone στις προτιμήσεις των χρηστών είναι το iPhone 5 με μερίδιο που φτάνει το 32,65%. Το πιο πρόσφατο smartphone της Apple (5S) βρίσκεται πίσω από το iPhone 4s, το οποίο κατέχει μερίδιο 23,94%.

Το ακόμη παλαιότερο iPhone 4 συνεχίζει να διατηρεί ένα μερίδιο 16,43% ανάμεσα στους χρήστες iPhone, ενώ το πιο πρόσφατο 5c έρχεται τελευταίο στις προτιμήσεις, αφού το προτιμά μόλις το 6,34%.

Το ποσοστό που καταγράφει το iPhone 5c επιβεβαιώνει, εν μέρει και την πρόσφατη αναφορά ότι το 5c έχει αδιάθετα αποθέματα, στις αποθήκες, που φτάνουν τις τρία εκατομμύρια μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η σειρά συσκευών που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Apple, έχει σαν κορωνίδα το iPhone 5s, ακολουθεί το iPhone 5c σαν mid-range συσκευή και το iPhone 4s σαν ένα low-end μοντέλο.

Αντίθετα με την τακτική που ακολουθούσε η Apple κατά το παρελθόν, δεν διατηρήθηκε το iPhone 5, σαν μοντέλο εισαγωγής προς τα πλέον πρόσφατα iPhone 5s και 5c του 2013.

Προτίμησε να προχωρήσει σε διακοπή της παραγωγής της συσκευής και να προωθήσει το 5c, το πρώτο iPhone με πλαστικό σασί. Παρόλα αυτά διατηρήθηκε το iPhone 4S σαν ένα μοντέλο κυρίως για τις αναπτυσσόμενες αγορές και για όσους είναι νέοι στην επαφή τους με τα smartphones της Apple.  

Η Mixpanel είναι μία εταιρεία ανάλυσης δεδομένων για την αγορά του Internet και την αγορά της κινητής τηλεφωνίας, η οποία διαχειρίζεται και αναλύει περί τις 17 δισ. ενέργειες χρηστών κάθε μήνα.

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία εξήχθησαν από 194,3 δισ. ενέργειες που καταγράφηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 έως και τις αρχές Μαρτίου του 2014.

Προτεινόμενα για εσάς