Πρεμιέρα για το «Fahrenheit 9/11»

Ο Μάικλ Μουρ «καίει» τον Μπους
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 17:00

A- A A+

Το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ, «Fahrenheit 9/11» κάνει σήμερα πρεμιέρα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους.

Με την ταινία αυτή (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες) ο Μουρ αποκαλύπτει «μυστικά και ψέμματα», με ανεξάντλητο χιούμορ και εξαντλητικό ρεπορτάζ, συνεχίζει την πολεμική του στον Μπους, και σχολιάζει τις επιπτώσεις που είχε στους Αμερικανούς το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Στο σελιλόιντ ο Μουρ περιγράφει τις οικονομικές σχέσεις της οικογένειας Μπους και των συνεργατών της με επιφανείς οικογένειες Σαουδαράβων, εδώ και τρεις δεκαετίες. Εξερευνά μάλιστα τον ρόλο που έπαιξε η κυβέρνηση στην απομάκρυνση μελών της οικογένειας Μπιν Λάντεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αμέσως μετά τις επιθέσεις στους Διδύμους Πύργους.

Ο Μουρ αποκαλεί τον Τζόρτζ Μπους ηλίθιο και απατεώνα, και ισχυρίζεται ότι η συναλλαγή με την οικογένεια του τρομοκράτη σφραγίζεται με τη δημιουργία εταιρειών και με το Καρλάιλ γκρουπ. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης των αιθουσών ΙΝΤΕΑΛ, ΨΥΡΡΗ - LIPTON ICE TEA, VILLAGE CINEMAS ΠΑΓΚΡΑΤΙ 2, ΑΒΑΝΑ ALPHA ODEON, VILLAGE CENTRE 4, ΓΛΥΦΑΔΑ 1, ΜΑΡΟΥΣΙ ALPHA ODEON 1, ΑΤΛΑΝΤΙΣ, ΑΤΤΑΛΟΣ, CINE CITY ERICSSON 1, ΖΙΝΑ ALPHA ODEON, ΚΑΛΥΨΩ, ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ Filmcenter, ΦΑΛΗΡΟ ERICSSON 1, ΣΙΝΕΑΚ ΔΗΜ. ΚΙΝ/ΦΟΣ, ΤΡΟΠΙΚΑΛ ALPHA ODEON 2, VILLAGE ENTERTAINMENT PARK 15, VILLAGE ENTERTAINMENT PARK 19, STER CINEMAS 5, ΣΤΟΥΝΤΙΟ NOVO.

Προτεινόμενα για εσάς