Χ. Αθανασίου: Δεν είναι πολιτικές οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014 15:14
UPD:15:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

«Αστειότητες» και δημιουργία εντυπώσεων είναι σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου τα όσα ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή περί πολιτικών διώξεων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά είναι αστειότητες, δεν θέλω να ασχολούμαι, δεν υπάρχει θέμα πολιτικής δίωξης, η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Τα περί πολιτικής δίωξης λέγονται σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις ή συμπάθεια». 

«Αν κάποιο κόμμα δεν θέλει να εξαφανιστεί να παραιτηθούν οι διωκόμενοι βουλευτές και να αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες. Γιατί δεν το κάνουν; Άλλο το ζήτημα αν η Χρυσή Αυγή αποτελεί εν συνόλω εγκληματική οργάνωση κι άλλο αν η εγκληματική οργάνωση δρα μέσα στα πλαίσια της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε.

Ο κ. Αθανασίου αναρωτήθηκε «γιατί να κρατείται κάποιος πολίτης που εγκληματεί και να μην μπορεί να κρατείται ο βουλευτής εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης εγκλημάτων στο πρόσωπό του».

Απαντώντας σε ερώτηση για την επιβολή υψηλής εγγυοδοσίας σε κατηγορουμένους, ο κ. Αθανασίου τόνισε πως «κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως οι δικαστές θέλουν να φτιάξουν κράτος δικαστών».

«Εγγυώμαι την ανεξαρτησία των δικαστών, οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το τελευταίο διάστημα, η οποία εκπορεύεται από την εντολή του Πρωθυπουργού να μη χαρίζονται σε κανέναν. Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όχι υπερβολές», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Φυλακές υψίστης ασφαλείας

Ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε ότι σε περίπου ένα μήνα οι φυλακές Δομοκού θα είναι έτοιμες για να φιλοξενήσουν τους πρώτους κρατούμενους που θα κατηγορούνται για τρομοκρατία, εσχάτη προδοσία, ανθρωποκτονίες χωρίς ελαφρυντικά, εκβίαση και ληστεία στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

«Εκεί», συνέχισε, «θα μεταφέρονται οι κρατούμενοι που κρίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι κι εκτίουν ποινές ισοβίων, αλλά και όσοι έχουν διαπράξει πειθαρχικά αδικήματα όπως απόδραση ή έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων. Υποχρεωτικά η παραμονή τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας θα είναι 10ετης και μέσα σε αυτήν την περίοδο, δεν θα παίρνουν άδειες. Μετά τα δέκα έτη το αίτημα θα εξετάζεται από τον εισαγγελέα και τα δικαστικά συμβούλια».

Τέλος, αναφερόμενος στις φήμες που θέλουν τη συγχώνευση του υπουργείου Δικαιοσύνης με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τόνισε πως «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και σε αυτή τη χώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα είναι μόνο του. Οι ρόλοι της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης είναι διακριτοί».

newsroom naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή