Νέος κρίκος στην αλυσίδα καταγγελιών για τις μετεγγραφές

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004 18:07
A- A A+

Νέος κρίκος στην αλυσίδα των καταγγελιών για παράτυπες μετεγγραφές προστίθεται σήμερα, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση.

Αφορά το γιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη, που από το τμήμα Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετεγγράφη στο Οικονομικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ερωτηθείς η υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου είπε ότι μετεγγραφή δικαιολογείται μόνο μεταξύ ομοειδών τμημάτων.

Μιλώντας στο δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ ο κ. Διαμαντίδης δήλωσε ότι η περίπτωση του γιου του, κατά το παρελθόν και έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, εξετάστηκε από την Εισαγγελία Πειραιά και τοποθετήθηκε στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψε κάτι παράτυπο, δεδομένου ότι το αίτημα για μετεγγραφή διατυπώθηκε για λόγους υγείας.

Εξάλλου, όπως ανέφερε, η νέα σχολή ανήκει στο ίδιο γνωστικό πεδίο με την αρχική.

Η κα Γιαννάκου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα περιγράφει με σαφήνεια τα κριτήρια των μετεγγραφών.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Σ. Βούγιας παρουσίασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη έγγραφα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου βάσει των οποίων, υποστηρίζει πως αποδεικνύεται ότι, η μετεγγραφή της κόρης του έγινε σύμφωνα με μια πάγια διοικητική πρακτική.

Η συντονίστρια Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη κατέθεσε στην υπουργό Παιδείας αίτημα με τις υπογραφές 14 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να της δοθεί κατάσταση με όλες τις μετεγγραφές συγγενικών προσώπων πολιτικών προσώπων.

Πηγή: ΝΕΤ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή