Νικητές οι Έλληνες στο 21ο All Star Game και ο Γκάμπριελ στα καρφώματα

Κυριακή, 09 Μαρτίου 2014 19:30
UPD:19:38
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ

Οι παίκτες των Greek Stars και Rest of the World αγωνίζονται κατά την διάρκεια του 21ου All Star Game.

A- A A+

Η ομάδα των Ελλήνων αναδείχθηκε νικήτρια στο 21ο All Star Game, επικρατώντας με 123-122 στον αγώνα με τους αλλοδαπούς άσους της Α1 στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού, στα Χανιά.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχτηκε ο Νίκος Παππάς, ενώ πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βραβεύτηκαν για τη μακρά διαδρομή τους στο άθλημα και μετά την απόφαση να εγκαταλείψουν τους αγωνιστικούς χώρους οι Κώστας Τσαρτσαρής και Θοδωρής Παπαλουκάς.

Εντυπωσιακοί στα ακροβατικά τους ήταν οι Dunking Devils, ενώ ζεστό χειροκρότημα απέσπασαν σε κάθε χορευτικό τους οι μαζορέτες, Greek Drops.

Με τους Γιούιν, Στέφενς να εναλλάσσονται σε εντυπωσιακά καρφώματα οι ξένοι απέκτησαν από την αρχή το προβάδισμα (9-11, 12-15, 18-22), με τους Έλληνες να «απαντούν» με τα.. «καυτά χέρια» των Παππά, Μπράμου, Αθηναίου, οι οποίοι είχαν από 4 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο.

Η προσπάθειά των τριών βοήθησε να αποκτηθούν τα ηνία στο ματς από την ελληνική ομάδα στο 12΄ (42-40), εκεί όπου «μίλησε», όμως, εκ νέου ο Γιούιν για να αποκαταστήσει την τάξη για τους αλλοδαπούς.

Σταθερά μπροστά οι Ξένοι και στην τρίτη περίοδο, κατάσταση που βάλθηκαν να ανατρέψουν οι Έλληνες παίζοντας με... έξι παίκτες, αλλά ποιος νοιαζόταν...

Με το σκορ στο 121-122 ο Παππάς κέρδισε φάουλ σε τρίποντο, αστόχησε στην πρώτη βολή και επικαλέστηκε τραυματισμό για να μπει στη θέση του ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε το... χρέος του και με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 123-122, σε έναν αγώνα που είχε τέρψει όσους τον παρακολούθησαν.

Ο Κένι Γκάμπριελ αναδείχτηκε νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων. Στον τελικό ο Αμερικανός του Ρεθύμνου με ασίστ που πήρε στην πρώτη προσπάθεια από την κερκίδα και με κίνηση πίσω από το καλάθι στη δεύτερη, κέρδισε τους περισσότερους πόντους από τον έτερο φιναλίστ, Ντι Τζέι Στέφενς. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις