«Eχω την εντύπωση ότι με εξαπάτησαν»

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2004 18:00

A- A A+

«Ο πόλεμος στο Ιράκ με θύμωσε. Εχω την εντύπωση πως με εξαπάτησαν. Εχω την εντύπωση πως υπήρξαν ανέντιμοι και ότι φόβισαν και χειραγώγησαν τον αμερικανικό λαό για να τον σπρώξουν στον πόλεμο», εξηγεί ο τραγουδιστής Μπρους Σπρίνγκστιν στο περιοδικό Rolling Stones.

Ο θρύλος του ροκ οργάνωσε μια περιοδεία με τίτλο «Ψηφίστε για αλλαγή», στόχος της οποίας είναι «να συγκεντρωθούν χρήματα για να εκπαιδεύσουμε τους ψηφοφόρους, να τους κινητοποιήσουμε».

Ο Σπρίνγκστιν αφηγείται πως η απόφαση του προέδρου Τζόρτζ Μπους να καταλάβει το Ιράκ το 2003 τον έσπρωξαν να εγκαταλείψει την παραδοσιακή αποστροφή του για την κομματική πολιτική.

«Τα κοινωνικά προβλήματα υπολάνθαναν εδώ και χρόνια στη μουσική μου, αλλά το γεγονός ότι έβλεπα τη χώρα να μετατοπίζεται τόσο γρήγορα προς τα δεξιά (...) διέλυσε όλες τις αμφιβολίες που θα μπορούσα να έχω για μια (πολιτική) στράτευση», τόνισε.

Ο τραγουδιστής έδωσε επίσης συμβουλές στον υποψήφιό του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία, τον γερουσιαστή Τζον Κέρι. «Οι αμερικανικές εκλογές είναι σαν το πρωτάθλημα βαρέων βαρών: κανείς δεν σου το δίνει, πρέπει να το πάρεις», λέει.

Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή