Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 07:00
A- A A+

Περιορισμό των ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ενώ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Σταδιακή θα είναι και η εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, που παροδικά κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου παροδικά κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Ανεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, αλλά σταδιακά στα νότια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και αργότερα βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές, όπου είναι πιθανόν να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή τις πρωϊνές ώρες. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι. Από το μεσημέρι στα νότια θα γίνουν δυτικοί και αργότερα βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το πρωΐ πιθανή καταιγίδα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθεντίς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός την Τρίτη, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή