Σ. Αραβία: Επισήμως τρομοκράτες Αδελφότητα, Μέτωπο Νούσρα και ΙΚΙΛ

Βασιλικό διάταγμα
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 14:54
UPD:15:25
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
A- A A+

Ως «τρομοκρατικές οργανώσεις» θα αντιμετωπίζει στο εξής και επισήμως την Μουσουλμανική Αδελφότητα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας., όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Arabiya επικαλούμενο βασιλικό διάταγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Σαουδική Αραβία έχει συγκρουστεί καθ' όλη τη διάρκεια της «Αραβικής Άνοιξης» με την Αδελφότητα, ενώ έχει υποστηρίξει σθεναρά τους κοσμικούς αντιπάλους της σε Αίγυπτο και Τυνησία.

Η στήριξη του εμιράτου του Κατάρ στην ισλαμιστική οργάνωση έγινε αιτία, προ ημερών, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από την Ντόχα.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα είναι το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και πολεμά, μαζί με τους αντάρτες τους οποίους στηρίζει η Σαουδική Αραβία, ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε είναι ακραία τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία έχει αποκηρυχθεί και από την ηγεσία της Αλ Κάιντα και ελέγχει περιοχές τόσο στην ανταρτοκρατούμενη Συρία όσο και στο δυτικό Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή