Μ. Βαρβιτσιώτης: Η πώληση του ΟΛΠ θα ολοκληρωθεί μέσα στο 9μηνο

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 13:32
UPD:13:41
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84», ο κ. Βαρβιτσιώτης, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα επιδότησης δρομολογίων σε μικρά νησιά καθώς αυτό έχει καλυφθεί από τον προϋπολογισμό.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι η πώληση του ΟΛΠ θα έχει ολοκληρωθεί εντός του εννεαμήνου, διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης. Στο διάστημα αυτό θα υπουργείο θα έχει προχωρήσει στη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής. Σε ότι αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της επάνδρωσης των πλοίων της ακτοπλοΐας, καθώς στόχος του υπουργείου είναι να επεκταθεί η χειμερινή σύνθεση και να μειωθεί η καλοκαιρινή.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84», ο κ. Βαρβιτσιώτης, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα επιδότησης δρομολογίων σε μικρά νησιά καθώς αυτό έχει καλυφθεί από τον προϋπολογισμό. Τα ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι σχετικά με την επάνδρωση των πλοίων και την λειτουργία της ακτοπλοΐας.

«Όσον αφορά στο διάστημα που τα πλοία βρίσκονται σε ακινησία, παλαιότερα ήταν 11μηνη η υποχρεωτική δρομολόγηση των πλοίων, ενώ τώρα έχει γίνει 10μηνη και αυτό το οποίο ζητάει η τρόικα είναι να μπορεί η εταιρεία να αντικαθιστά τα πλοία τα οποία μπαίνουν σε καθεστώς ακινησίας από άλλα μικρότερα», είπε ο υπουργός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ζήτημα θα λυθεί.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της επάνδρωσης των πλοίων. Όπως εξήγησε ο υπουργός «έχουμε την χειμερινή και την καλοκαιρινή περίοδο. Η καλοκαιρινή περίοδος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, είναι 7 μήνες και η χειμερινή είναι 5 μήνες. Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τη χειμερινή περίοδο σε 7 μήνες και να πάμε την καλοκαιρινή στους 5 μήνες».

ΟΛΠ

Ο κ.Βαρβιτσιώτης ξεκαθάρισε ότι η αποκρατικοποίηση είναι ζήτημα που χειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η αποκρατικοποίηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους εννέα μήνες».

Απ' την πλευρά του το υπουργείο έχει στόχο, έως την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης «να δημιουργήσουμε μία Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, η οποία θα διαχειρίζεται την ελεύθερη πρόσβαση στις Λιμενικές Υπηρεσίες. Επιπλέον, να εξασφαλίσουμε χαμηλά τιμολόγια στην ακτοπλοΐα και να ασχοληθούμε με τις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης προς την ναυπηγοεπισκευή».

Εκλογές

Λέμε ποιον στηρίζουμε «χωρίς όμως να στρεφόμαστε ενάντια σε άλλες υποψηφιότητες που προέρχονται από το δικό μας χώρο», ήταν το σχόλιο του κ. Βαρβιτσιώτη σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή