Βουλή: Ζητείται λύση για τη λάθος καταμέτρηση στο ν/σ για την ΕΛΑΣ

Το θέμα θα εξεταστεί από τον πρόεδρο της Βουλής και τη Διάσκεψη των Προέδρων
Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 12:59
UPD:13:02
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το άρθρο πήρε 126 θετικές (μόνο από τη ΝΔ) και 127 αρνητικές ψήφους (από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ) και 14 παρών (ΔΗΜΑΡ). Όμως ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων ήταν 126 υπέρ και 125 κατά (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Από τον πρόεδρο της Βουλής και ενδεχομένως και από την Διάσκεψη των Προέδρων θα εξεταστεί το ζήτημα το οποίο προέκυψε με την ψηφοφορία για το άρθρο 30 του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της ΕΛΑΣ, ύστερα από την λάθος καταμέτρηση που έκανε ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης. Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Βουλή θα ψηφίσει το νομοσχέδιο στο σύνολό του, και θα πρέπει πριν από αυτή την ψήφιση να έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Το άρθρο (που αφορούσε τις έδρες των Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και όριζε ως έδρα τα Χανιά, και όχι το Ηράκλειο) πήρε 126 θετικές (μόνο από τη ΝΔ) και 127 αρνητικές (από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ) και 14 παρών (ΔΗΜΑΡ). Όμως ο Χρ. Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων ήταν 126 υπέρ και 125 κατά.

Σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης επανέφερε το ζήτημα λέγοντας ότι «με μεθόδευση της κυβέρνησης και του προεδρεύοντος Χρ. Μαρκογιαννάκη νοθεύθηκε και πλαστογραφήθηκε η ψηφοφορία» και επέκρινε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια που δεν επενέβη κατά την ανακοίνωση.

«Καταγγείλαμε το γεγονός ως μέγα πραξικόπημα», είπε ο Π. Λαφαζάνης και κάλεσε το προεδρείο της Βουλής «να διορθώσετε άμεσα τα πράγματα, να αποκαταστήσετε την ψηφοφορία με βάση τη βούληση των κομμάτων και των βουλευτών. Να λεχθεί επισήμως ότι το άρθρο 30 δεν πέρασε». «Όσο δεν γίνεται ευτελίζονται οι θεσμοί», πρόσθεσε.

Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης δεσμεύθηκε ότι «θα ενημερώσω τον πρόεδρο της Βουλής και αν χρειαστεί τη Διάσκεψη των Προέδρων».
Συμφωνώντας με την πρόταση του εντιπροέδρου η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη επεσήμανε ότι «προφανώς θα υπάρξει διευκρίνιση», αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει η δεδηλωμένη υπέρ της κυβέρνησης. «Την δεδηλωμένη δεν την αποφασίζει ο καθένας μας. Μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις εκτός αιθούσης ότι γίνονται πραξικοπήματα», τόνισε.

ΔΤ

«Λυπάμαι, περίμενα μία διόρθωση από την πλευρά σας ή κάποια αυτοκριτική. Χθες δεν υπήρχε δεδηλωμένη. Η δεδηλωμένη είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», της απάντησε ο Π. Λαφαζάνης και σημείωσε απευθυνόμενος στη ΝΔ πως «το πράγμα ήταν προφανέστατο, έπρεπε να αναγνωριστεί από τη Βουλή. Κάνετε ατόπημα. Βλέπω ότι θέλετε να επιμείνετε».

«Να μείνουμε στην πρόταση του προεδρεύοντος. Να μην τροφοδοτήσουμε τα κανάλια με κάτι που πλήττει την εικόνα του Κοινοβουλίου», είπε η υφυπουργός Υγείας Ζ. Μακρή.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή