Με προληπτικά πλήγματα κατά Παλαιστινίων στο έδαφος της Συρίας απείλησε το Ισραήλ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 15:24
A- A A+

Με προληπτικά πλήγματα κατά παλαιστινίων μαχητών στο έδαφος της Συρίας, απείλησε το Ισραήλ τη Δαμασκό.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Συρία ότι «καθοδηγεί την τρομοκρατία» και την προειδοποίησε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει προληπτικά πλήγματα εναντίον ισλαμιστών που βρίσκονται στο έδαφός της, αποφεύγοντας, όμως, να παραδεχθεί ότι βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή δολοφονία ηγετικού στελέχους της Χαμάς στη Δαμασκό.

«Η Συρία είναι αυτή που καθοδηγεί αυτή την τρομοκρατία εναντίον μας, επομένως δεν μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο των επιχειρήσεών μας που στοχεύουν στην αποτροπή της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υφυπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Ζέεβ Μπόιμ, μιλώντας στον κρατικό ραδιοσταθμό της χώρας του.

Ερωτηθείς εάν το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία 42χρονου ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς εκτός Δυτικής Οχθης και Λωρίδας της Γάζας, ο κ. Μπόιμ απάντησε: «Δεν είπα αυτό. Δεν το επιβεβαιώνουμε, ούτε το διαψεύδουμε».

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας μετέδωσε σήμερα δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος χαρακτήρισε τη δολοφονία του μέλους της Χαμάς «τρομοκρατική ενέργεια»: «Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια αποτελεί σοβαρή εξέλιξη, για την οποία επωμίζεται την ευθύνη το Ισραήλ, καθώς υπογραμμίζει την πρόθεσή του να πλήξει την ασφάλεια και σταθερότητα (της περιοχής)».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή