Διευκολύνεται με τροπολογία η σύναψη συμβολαίων για ΔΑΑ

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 12:08
UPD:12:17
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas / fosphotos.co
A- A A+

Τροπολογία με την οποία εξαιρείται αναδρομικά το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από την επισύναψη στα συμβόλαια που συνάπτει του πιστοποιητικού που αφορά την πληρωμή του φόρου ακινήτων, κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η εξαίρεση, αναδρομικά από την 1-1-2014 (ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων), από τους περιορισμούς των διατάξεων του άρθρου 54Λ του νόμου 4174/2013 (υποχρέωση επισύναψης πιστοποιητικού φορολογικής διοίκησης) του συνόλου των μισθώσεων αδειών και άλλων συναφών συμβάσεων που συνάπτονται εκάστοτε από την Εταιρεία Αεροδρομίου, οι οποίες καταρτίζονται συμβολαιογραφικά.

Ο νόμος 4174 προβλέπει ότι είναι άκυρο ένα συμβόλαιο ακινήτου αν δεν περιλαμβάνεται στη δήλωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, καθώς και ότι ο φορολογούμενος έχει καταβάλει, ή νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το συγκεκριμένο ακίνητο και έχει καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις, έχει ρυθμίσει ή έχει νόμιμα απαλλαγεί από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα υπόλοιπα ακίνητα, για τα οποία είναι υπόχρεος για τα πέντε (5) προηγούμενα έτη. Αυτοδικαίως άκυρος είναι ο συμβολαιογραφικός τίτλος και για τη σύνταξη κατακυρωτικής έκθεσης επί εκούσιου πλειστηριασμού.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή