Στο Δουβλίνο στις 10 - 11 Μαρτίου ο Αλ. Τσίπρας

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 09:58
UPD:10:01
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο Δουβλίνο περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με βουλευτές, εκπροσώπους κομμάτων της Αριστεράς, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της Ιρλανδίας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Διήμερη επίσκεψη στο Δουβλίνο θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 10 - 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στην ιρλανδική πρωτεύουσα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη» που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe.

Στο συνέδριο θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.

Οπως σημειώνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η εκδήλωση και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πραγματοποιούνται τρεις μέρες μετά το συνέδριο, στην ίδια πόλη, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο θα μετάσχουν τόσο ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο Δουβλίνο περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με βουλευτές, εκπροσώπους κομμάτων της Αριστεράς, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της Ιρλανδίας.



 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή