Θετικός στην πρόταση για αφή της φλόγας των Παραολυμπιακών στην Αθήνα ο Φ. Κρέιβεν

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2004 16:52
A- A A+

Θετικός στην πρόταση της Δημάρχου Αθηναίων, Ντόρας Μπακογιάννη, για μόνιμη διεξαγωγή της τελετής αφής της φλόγας των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ναό του Ηφαίστου στην Αθήνα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φιλ Κρέιβεν, ο οποίος το μεσημέρι σε ειδική τελετή, τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών.

Ο κ. Κρέιβεν δήλωσε ότι θα μεταφέρει την πρόταση στα μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής έτσι ώστε να ληφθεί απόφαση και μέρος του τελετουργικού να γίνεται μόνιμα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ναό του Ηφαίστου.

Προηγουμένως η Δήμαρχος Αθηναίων είχε επαναλάβει την πρόταση της τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι πλέον ένα βασικό κομμάτι του Ολυμπιακού κινήματος, το οποίο, χωρίς καμία διάκριση, αγκάλιασε η ανθρωπότητα. Πιστεύω όμως, ότι το Παραολυμπιακό Κίνημα χρειάζεται κι αυτό ένα ορόσημο όπως η Ολυμπία που να το σηματοδοτεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρότεινα η αφή της Φλόγας των Παραολυμπιακών Αγώνων να τελείται μόνιμα στην Αθήνα, μπροστά στο Ναό του Ηφαίστου».

«Ας αφήσουμε το φως των Παραολυμπιακών Αγώνων να βρει το δρόμο του στην πόλη που έχτισε έναν από τους πιο λαμπρούς ναούς προς τιμήν του, την πόλη που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας, επικέντρωσε στο ανθρώπινο πνεύμα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε :

«Σήμερα κύριε Πρόεδρε, σας τιμούμε με το Μετάλλιο της πόλης των Αθηνών. Και το κάνουμε αυτό, όχι απλώς ως τυπικό μας καθήκον, αλλά ως μία αληθινή αναγνώριση της διαρκούς συνεισφοράς σας στο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις