Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σ. Ζ. έτοιμες να εξαγοράσουν τη ρήτρα του Μέσι

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 16:12
UPD:16:23
REUTERS/GUSTAU NACARINO
A- A A+

Επίθεση στο «Καμπ Νου», κυριολεκτικά και μεταφορικά, ετοιμάζεται να κάνει η Μάντσεστερ Σίτι. Η αρχή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με τον αγώνα ρεβάνς των «πολιτών» απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια θα αναλάβει… δράση ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊχάν.

Ο βαυύπλουτος Άραβας ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση εξαγοράς του Λιονέλ Μέσι πληρώνοντας τη ρήτρα των 200 εκ. ευρώ στην «Μπάρτσα» και περίπου 25 εκ. ευρώ το χρόνο στον Αργεντινό σούπερ σταρ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Confidencial» σύμφωνα με το οποίο ο Μέσι και ο κύκλος των συμβούλων του, με επικεφαλής τον πατέρα του, γνωρίζουν για το ενδιαφέρον της Σίτι. 

Οι Άγγλοι, πάντως, δεν είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται, αφού στο «κόλπο» βρίσκεται επίσης η Παρί Σεν Ζερμέν. Αμφότερες οι ομάδες έχουν μιλήσει με τον Χόρχε Μέσι, με το πρόβλημα που καλούνται να ξεπεράσουν οι Παριζιάνοι να έγκειται στην υψηλότατη φορολογία, η οποία για ποσά τέτοιου μεγέθους ανέρχεται στο 75%.

Ως εκ τούτου η Παρί Σεν Ζερμέν και ο ιδιοκτής της, ο σεΐχης Αλ-Κελαΐφι είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Προς το παρόν, εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και την αποδέσμευση από το βαρύτατο συμβόλαιό του για να υπάρξει χώρος, αφού θα εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα, ενώ η παρουσία ενός επίσης ικανότατου σκόρερ όπως ο Έντινσον Καβάνι καθιστά πολυτέλεια και σε κάθε περίπτωση ουδόλως επιτακτική ανάγκη, πλέον, την παρουσία και του Σουηδού.

Εγκαταλείποντας τον προεδρικό θώκο των «μπλαουγκράνα», ο Σάντρο Ροσέλ άφησε πολλά και δύσκολα προβλήματα στο διάδοχό του, Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου: την περίπτωση Νεϊμάρ, το μέλλον του Χεράρδο Μαρτίνο στον πάγκο της ομάδας και το θέμα του Λέο Μέσι.

Ο Αργεντινός διανύει μια ευαίσθητη στιγμή, αφού για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην Μπαρτσελόνα οι συμπαίκτες του ζήτησαν απ΄ αυτόν περισσότερη συμμετοχή και μεγαλύτερη ομαδικότητα στο παιχνίδι της ομάδας, καταλογίζοντάς του ότι είναι «απαθής» και «μακρινός». Ο Μπερτομέου, από την πλευρά του, ξέρει ότι θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά για να ανανεώσει τη συνεργασία της Μπαρτσελόνα με τον Μέσι.

Προηγουμένως, η κολοσσιαία ρήτρα των 200 εκατ. ήταν ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του σούπερ σταρ όπως και κάθε παίκτη στην ομάδα, τώρα όμως όχι… Ο Ροσέλ είχε κάνει τις πρώτες προσεγγίσεις, η δουλειά όμως πρέπει να ολοκληρωθεί από τον Μπερτομέου. Τα 20 εκατομμύρια ετησίως είναι το σημείο εκκίνησης για τη διασφάλιση της παραμονής ενός παίκτη που αποτελεί το σημείο αναφοράς της Μπαρτσελόνα κατά την τελευταία δεκαετία.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις