Ένταση στην πορεία για την ανεργία

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 11:39
UPD:12:40
naftemporikigr
A- A A+

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών και να προχωρά σε τρεις προσαγωγές.

EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Ένταση επικράτησε μεταξύ μελών εργατικών συνδικάτων και αστυνομικών στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία.

Κάποιοι εξ αυτών κατάφεραν να περάσουν το μπλόκο αλλά αργότερα οδηγήθηκαν από την αστυνομία και πάλι πίσω από το φράγμα που έχει στηθεί στο σημείο από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε ελαφρά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο κ. Αγγουράκης κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ, υποστηρίζοντας ότι δήλωσε πάρα πολλές φορές ότι ήταν ευρωβουλευτής, ωστόσο «η μανία τους ήταν τέτοια που δεν άκουγαν τίποτε».

«Ήξερε η αστυνομία ότι υπάρχει ευρωβουλευτής μεταξύ των διαδηλωτών. Αυτό φαίνεται τους εκνεύρισε ακόμη περισσότερο», σημείωσε και έκανε λόγο για γενική εντολή διαίρεσης – καταστολής των κινητοποίησεων των εργατών.

NAFTEMPORIKIGR

Όπως είπε, επρόκειτο για μια ειρηνική διαδήλωση που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των 1,5 εκατ. ανέργων και κάλεσε έστω και τώρα τον κ. Βρούτση να πάει στο σημείο για να παραλάβει τα αιτήματα των ανέργων.

Τα επεισόδια καταδίκασε το ΚΚΕχρεώνοντας στην κυβέρνηση αυταρχική και προκλητική στάση και καταγγέλλοντας επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, από την οποία υπάρχουν δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Στιγμιότυπο από την πορεία διαμαρτυρίας των μελών του συνδικάτου οικοδόμων στο κέντρο της Αθήνας.

Προηγήθηκε συγκέντρωση συνδικάτων στην Ομόνοια για την ανεργία και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν συνάντηση με τον Γ. Βρούτση, ο οποίος δεν βρισκόταν στο γραφείο του, και να προσπαθούν να κατευθυνθούν προς το ΥΠΟΙΚ, όπου είναι προγραμματισμένο ραντεβού του υπουργού με την τρόικα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου στην Αθήνα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται από τις 08.00 μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή