Μήνυμα αλληλεγγύης από τον γερμανό πρόεδρο

Κ. Παπούλιας: Κοινό το μέλλον Ελλάδας - Γερμανίας
Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 11:12
UPD:12:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας (δεξιά) συνομιλεί με τον γερμανό ομόλογό του, Γιόακιμ Γκάουκ (αριστερά) κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

A- A A+

Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα - έναν τόπο γεμάτο ιστορία όπως είπε- εξέφρασε ο γερμανός πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Επιβεβαίωσε ακόμη τη μακρόχρονη φιλία των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι παραμένει ισχυρή, παρότι «μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά».

«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».

Υποδεχόμενος τον γερμανό πρόεδρο ο κ. Παπούλιας τόνισε, από την πλευρά του, ότι το μέλλον Ελλάδας και Γερμανίας είναι κοινό μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία.

NAFTEMPORIKIGR

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε επίσης ότι παρακολούθησε με προσοχή όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης», υπογράμμισε.

FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Ο γερμανός πρόεδρος έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο με όλο το επίσημο πρωτόκολλο και την προεδρική φρουρά να αποτίει τιμές στην Ηρώδου Αττικού.

Στη διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο πλευρών που ακολούθησε ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι «δύομισι εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες έχουν έρθει στην Ελλάδα το 2013 και αναμένεται το 2014 να αυξηθούν 10-12% και αυτό δείχνει την αγάπη των Γερμανών για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της» και εξήγησε ότι το αναφέρει «ως παράδειγμα της εγκάρδιας συννενόησης των δύο λαών».

«Διακόπτω εδώ κ. Πρόεδρε για να σας δώσω τον λόγο να απαντήσετε και για να προετοιμαστεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας να σας αναπτύξει τα πάθη που τραβάει με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», πρόσθεσε.

ΔΤ

Ο κ. Γκάουκ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «οι Γερμανοί τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να τρομοκρατηθούν απ' όσα γράφονταν στον Τύπο, για την κατάσταση στη χώρα σας» και επισήμανε: «Μαζί έχω και δύο μη πολιτικά πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας ασχολείται με το θέμα του Διστόμου».

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο προέδρων στα ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα του γερμανού προέδρου

Στις 13:00 ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του γερμανού προέδρου σε εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 16:00 ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στις 19:30 με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Απαγορεύονται πορείες και συγκεντρώσεις

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου, απαγορεύονται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 19.00 οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η απαγόρευση ισχύει για τους εξής δρόμους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) - Ομήρου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) - Καψάλη - δεξιά Ηροδότου - αριστερά Υψηλάντου - δεξιά Γενναδίου - Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής - Β. Κωνσταντίνου - Β. Όλγας - Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).

Κλείνει στις 13:30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Στο πλαίσιο των μέτρων, κλειστός θα παραμείνει από τις 13:30 ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό αλλά δεν θα σταματούν

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή