Νίγηρας: Έκδοση του Σαάντι Καντάφι στη Λιβύη

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014 07:08
UPD:10:49
REUTERS/ISMAIL ZITOUNY

Ο Σάαντ Καντάφι είχε καταφύγει στο Νίγηρα μετά την ανατροπή του λιβυκού καθεστώτος το 2011 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Στην έκδοση του γιου του Μουάμαρ Καντάφι, Σαάντι, προχώρησαν οι αρχές του Νίγηρα.

Όπως ανακοινώθηκε, η λιβυκή κυβέρνηση παρέλαβε σήμερα τον Σαάντι Καντάφι, ο οποίος έφθασε στην Τρίπολη

Ο 40χρονος Σαάντι, ένας από τους επτά γιούς του Καντάφι, κρατείται από τις δυνάμεις της δικαστικής αστυνομίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η οποία ευχαρίστησε τον Νίγηρα για τη συνεργασία του.

Στην ιστοσελίδα μίας ομάδας πολιτοφυλακής, υποστηριζόμενης από την κυβέρνηση, ανέβηκαν φωτογραφίες που, όπως αναφέρεται, απεικονίζουν τον Σαάντι να φοράει την μπλε φόρμα των κρατουμένων. Και άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της Λιβύης δημοσίευσαν φωτογραφίες του που τον δείχνουν μέσα στη φυλακή με ξυρισμένο το κεφάλι.

Ο Σαάντι, ο οποίος ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και επιχειρηματίας, δεν καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) όπως ο αδελφός του, Σαϊφ αλ Ισλάμ.

Η Λιβύη θέλει, ωστόσο, να τον δικάσει για κατάχρηση ξένης περιουσίας δια της βίας και για ένοπλο εκφοβισμό όταν ήταν επικεφαλής της Λιβυκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

EURONEWS
Το ΔΠΔ έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σαϊφ αλ Ισλάμ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ο Σαϊφ, ο οποίος κάποτε θεωρείτο διάδοχος του πατέρα του, κρατείται από πολιτοφύλακες στη δυτική Λιβύη, όπου δικάζεται για διάφορες κατηγορίες.

Μαχητές από την δυτική περιοχή Ζιντάν συνέλαβαν τον Σαϊφ αλ Ισλάμ σε έρημο στα νότια της χώρας ένα μήνα μετά τη σύλληψη του πατέρα του και τον θάνατό του το 2011. Η πολιτοφυλακή αγνόησε το αίτημα της λιβυκής κυβέρνησης να τον παραδώσει για να φυλακιστεί στην πρωτεύουσα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή