Κόντρα στη Βουλή για το βιβλίο του Δ. Κουφοντίνα

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2014 20:02
UPD:20:14
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο θέμα αναφέρθηκε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης και του απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα τρομοκρατίας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ. Αφορμή ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Κουφοντίνα από τον Ν. Γιαννόπουλο, ο οποίος, όπως κατήγγειλε η Ν.Δ. είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε κατηγορηματικά.

Στο θέμα αναφέρθηκε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης και του απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης.

«Το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προλόγιση τρομοκρατών», υποστήριξε ο Μ. Βορίδης, με τον Π. Λαφαζάνη να τον κατηγορεί για «ακροδεξιό παραλήρημα».

«Σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ η προλόγιση τρομοκρατών»

«Αυτό που ξέρω είναι ότι το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προλόγιση τρομοκρατών. Φιλολογικό ενδιαφέρον είχε ο συνάδελφός σας, κ. Γιαννόπουλος, της συνιστώσας «Ρόζα» που τον προλόγισε; Φιλολογικές αγωνίες είχε; Έχουν κοινές ταυτίσεις; Έχουν ιστορικές αγωνίες; Κάνει συχνά αυτή τη δουλειά; Έχει προλογίσει κι άλλα ιστορικά βιβλία κι άλλης πλευράς ή μήπως του συγκεκριμένου τρομοκράτη;», είπε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε «δεν σας αρέσει η αστυνομία γιατί είστε φίλοι με τους τρομοκράτες και προλογίζετε τα βιβλία τους». Διάβασε ακόμη αποσπάσματα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρονταν ότι οι αστυνομικοί δεν θα παρακολουθούν ένοπλοι τις συγκεντρώσεις και σχολίασε: «Λέτε ότι μπορεί να γίνει μία διαδήλωση, η οποία θα αρχίσει να διαπράττει έκνομες ενέργειες και δεν θα υπάρχει μηχανισμός αντιμετώπισής της; Αυτό λέτε; Λέτε δηλαδή ότι η Marfin είναι καλώς καμωμένη; Διότι διαδήλωση ήταν εκεί, όταν κάποιοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν τρεις ανθρώπους! Διαδήλωση ήταν εκεί. Λέτε ότι εκεί έπρεπε η Αστυνομία να είναι με γαρύφαλλα, ότι δεν έπρεπε να έχει όπλα;».

«Πρόκειται για ακροδεξιό παραλήρημα»

Πρόκειται για «ακροδεξιό παραλήρημα το οποίο παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Εκεί θέλετε να πάτε τον τόπο; Στην πολιτική ανωμαλία; Έτσι νομίζετε ότι θα διατηρηθείτε στην εξουσία; Κατηγορώντας περίπου ως τρομοκράτες την Αξιωματική Αντιπολίτευση;», απάντησε ο Π. Λαφαζάνης. Νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι διεξάγει «χημικό πόλεμο εναντίον του εχθρού λαού» και υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι με τον απλό αστυνομικό».

Και η κόντρα συνεχίστηκε...

Ο Μ. Βορίδης επανήλθε καλώντας τον Π. Λαφαζάνη «να πάρει αποστάσεις από τον Ν. Γιαννόπουλο».

«Είστε σε απίστευτο κατήφορο» του απάντησε ο Π. Λαφαζάνης.

«Ο κατήφορος κ. Λαφαζανη είναι δικός σας. Το να παρέχετε νομιμοποίηση σε ένα καταδικασμένο τρομοκράτη είναι κατρακύλα δική σας αλλά βλέπω ότι είναι ενσυνείδητη επιλογή», επέμεινε ο Μ. Βορίδης, ενώ ο Π. Λαφαζάνης τόνιζε ότι «δεν θα πάτε την Ελλάδα στον πάτο!».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή